HomeSense categoriaL'alcaldessa i el PSC celebren que el nou accelerador lineal vaja a...

L’alcaldessa i el PSC celebren que el nou accelerador lineal vaja a Jesús i un nou grup de pressió reclama que siga un fet en mig any

TORTOSA // L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, de Junts Per Tortosa, ha valorat per xarxes socials com una bona notícia el fet que Salut haja decidit ubicar temporalment a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús el nou accelerador lineal donat per la Fundació Amancio Ortega, per traslladar-lo més endavant al futur edifici oncològic del Verge de la Cinta la tramitació del qual ha de desencallar l’Ajuntament. “Celebrem el canvi d’opinió del Departament de Salut i que hagen decidit instal·lar el nou accelerador lineal al recinte de l’Hospital de Jesús. És la millor solució perquè és accessible, hi ha aparcament i reunix les millors condicions”, va destacar Roigé. L’Hospital de la Santa Creu de Jesús, on hi ha un complex sociosanitari però també les unitats de radioteràpia i hemodiàlisi de referència de les Terres de l’Ebre, és de propietat i gestió municipal. 
També ho va celebrar el grup municipal del PSC, que a finals de l’any passat, quan era a l’oposició, va dur una moció al ple tot just per a reclamar el que ara ha decidit fer Salut amb l’accelerador lineal. Una moció a la qual van donar suport tots els grups municipals excepte ERC amb l’argument que no es podien posar més serveis a l’Hospital Verge de la Cinta fins que no es resolguen els problemes endèmics de mobilitat. El portaveu socialista, Enric Roig, també ha volgut recordar i valorar en el mateix sentit que el Pressupost de la Generalitat per al 2020 inclogués una esmena presentada pel seu partit per destinar 100.000 euros a estudis previs per a fer un nou hospital a Tortosa. “Celebrem que finalment Salut i el Govern ens donin la raó i s’hagen decidit a fer el que des del PSC sempre hem demanat i que entenem que és el millor per a les Terres de l’Ebre”, va dir Roig.

Tant l’anunci de Salut com les reaccions polítiques gairebé s’han superposat a la constitució d’un nou grup de pressió amb el nom Plataforma Nou Accelerador Lineal, que es va constituir formalment este dijous al vespre al Centre Cívic de Ferreries amb la participació de mig centenar de persones.  El nou moviment veïnal naix amb l’objectiu que el Departament de Salut pose en marxa l’aparell a l’edifici de radioteràpita de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, repte ja gairebé assolit amb el canvi d’estratègia de Salut, però la plataforma exigix a més a més que això puga ser possible en un termini de mig any, quan Salut ho ha previst en gairebé un any entre la tramitació administrativa i la substitució de l’actual accelerador lineal pel nou. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies