L’Aldea és “fea”

Rapitenc Sense Filtro, conegut (crec) a les xarxes socials, fa unes setmanes que realitza una sèrie de votacions sobre el pitjor poble de l’Ebre. Pitjor pot incloure moltes facetes, i ell ja s’ocupa, amb més o menys convenciment, de donar alguns trets de les poblacions. El primer que podem pensar és en la carència d’atractiu. Això em fa pensar que, abans, alguns municipis creixien al voltant de les carreteres principals, les que unien els pobles.

Sembla lògic, tant per la part logística com per crear un aparador comercial i gastronòmic a possible clientela que fa ruta: “mira, aquell bar té bona pinta, parem a veure quant val el menú”. L’Aldea, que se’n va desempallegar el 2013 després de dècades reclamant-ho per la perillositat de la via, n’és un bon exemple. Sobre la taula hi ha el projecte de la variant de Masdenverge i les de Gandesa. Són canvis que la societat reclama, replantejament de les necessitats més enllà de “lo feo” que és un municipi en contraposició al fet que siga habitable. Ho està fent Tortosa, convertint en zona de vianants l’entorn de l’Ajuntament i remodelant el carrer de Cervantes; Deltebre, obrint-se al riu, o el projecte de l’antiga N-340 de l’esmentada l’Aldea. És una forma de fer més atractius els municipis, pensats durant molts anys per als cotxes, però transformant-se per a les persones; i més, tenint en compte paràmetres com els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Així, idees com que l’Adea és “fea” es pot convertir que a l’Aldea s’hi viu bé. No us enfadeu, aldeanes i aldeans: és un exemple, els vots del Rapitenc diran.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

41 + = 44

Últimes notícies