L’Àrea Municipal de Turisme de l’Ametlla de Mar ja ha fet pública l’Agenda Gastronòmica d’este 2024 en la qual es mantenen les Jornades i Diades Gastronòmiques habituals destinades a la promoció de la gastronomia marinera. L’agenda gastronòmica 2024 contempla la continuïtat de totes les habituals jornades de promoció gastronòmica, considerades com un dels principals atractius turístics de la vila.
La primera activitat de l’any seran les 11es Jornades de la Galera de les Terres de l’Ebre, que començaran este divendres 9 de febrer i s’allargaran fins al 10 de març.
Del 26 d’abril al 5 de maig tindran lloc les 13es Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani i la ruta de la Tapa Roja. Dins d’estes jornades s’ha previst els dies 27 i 28 d’abril per a la Diada de la Tonyina Roja que coincidirà amb la celebració de la Tuna Race Balfegó.
Una de les novetats d’este any és l’avançament de la 28a Diada dels Fideus Rossejats i la Mostra de vins D.O. Terra Alta, que s’ha traslladat al dia 19 de maig.
L’Agenda Gastronòmica clourà amb les 13es Jornades del Peix de Llotja i l’Arrossejat que tindran lloc del 4 al 13 d’octubre, destacant la 38 Diada de l’Arrossejat programada el 12 d’octubre.
L’Àrea Municipal de Turisme concerta l’Agenda Gastronòmica amb els bars i restaurants de la localitat, que este any han decidit eliminar les rutes de la Tapa Blava i la Tapa Blanca a l’espera d’acordar la nova activitat gastronòmica, de la qual estan conversant.