HomeSense categoriaL’Ampolla, Roquetes i Sant Jaume també demanen ser zona catastròfica

L’Ampolla, Roquetes i Sant Jaume també demanen ser zona catastròfica

L’Ampolla, Sant Jaume i Roquetes han allargat la llista de municipis que han decidit sol·licitar la declaració de zona catastròfica, com ja ho van fer també Deltebre, Alcanar, l’Aldea i, des del passat dilluns, Amposta.

A la capital del Montsià, tot i ser el municipi que té més terme dins del Delta, l’alcalde, Adam Tomàs, admet que és el que menys afectació ha tingut. L’Ajuntament ha quantificat en 400.000 euros l’afectació dels danys i destrosses que són principalment en camins rurals i equipaments municipals, especialment a la zona de l’Eucaliptus i el Poblenou del Delta. “Sol·licitem que ens facin una línia d’ajuts directes des de l’Estat i que siguen del 100%”, va exigir Tomàs. A l’Aldea, el ple va aprovar la moció per demanar la sol·licitud de zona catastròfica recordant l’afectació d’inundacions de camins, carrers, camps agrícoles i edificis varis; talls de llum de més de 24 hores a comerços i habitatges, “sense resposta per part de la companyia”, i possibles pèrdues econòmiques dels pagesos per les inundacions dels seus terrenys agrícoles, així com danys en camins rurals, trencament de les comportes del canal amb els consegüents desbordaments, etcètera.

A Roquetes l’estimació de danys econòmics soferts és de 98.500 euros principalment en camins rurals a més de diferents danys en barrancs i zones disseminades. En zona urbana la tempesta va fer caure un dels plataners del parc infantil del Centre Cívic i va ocasionar l’ensorrament de dos murs i alguns pins de la zona arbrada de l’Observatori de l’Ebre a la Urbanització Torre d’en Gil. L’alcalde, Paco Gas, ha recordat que “l’Ajuntament de
Roquetes encara té pendents de rebre 80.000 € pels danys dels
aiguats que el municipi va patir els anys 2017 i 2018”. 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 92

Últimes notícies