HomeSense categoriaAmposta, bastió taurí, acull la presentació a l’Ebre de la plataforma ‘Prou...

Amposta, bastió taurí, acull la presentació a l’Ebre de la plataforma ‘Prou Correbous’

La plataforma antitaurina Prou Correbous es va presentar oficialment a les Terres de l’Ebre en un acte a Amposta, el passat dimecres. Un esdeveniment que va estar avalat per l’associació ampostina Tots Som Poble, una de les 9 entitats que formen part de Prou Correbous, i que es va constituir el passat estiu per visibilitzar un sector de la societat que rebutja el maltractament animal i busca aconseguir una llei que prohibeixe les celebracions amb bous.
Marisa Lajunta, portaveu de Tots Som Poble, afirmava que “això no es tracta de territoris, sinó del nivell de consciència que es vulga tenir com a persona”.

La portaveu deia que des de l’associació veïnal treballarien per aportar consciència a la societat, però també “perquè el lobby taurí no condicione més les decisions de molts ajuntaments”. És per això que des del moviment ampostí es feia una crida als governants: “Està bé que es facen projectes encertats, però és molt important fomentar el respecte cap a les persones, animals i l’entorn. Si permetem que guanye la violència estarem anant pel camí equivocat com a societat”, sentenciava Lajunta. Un altre membre fundador, Ximo Alemany, animava als alcaldes “a ser conseqüents i no estar atrapats en la història del vot”, tot considerant que “encara que els governants diguen que no hi ha debat, sí que n’hi ha que estan en contra”.

D’altra banda, des de Tots Som Poble s’incidix que “tot i que es diu que les Terres de l’Ebre són taurines, en menys de la meitat de les poblacions es fan bous”. En la mateixa línia, es posava l’exemple de la Terra Alta o la Ribera d’Ebre, on els correbous no són tan presents a les festes, per això també celebren altres alternatives al voltant de la gastronomia o el patrimoni.

enquesta ciutadana Durant l’acte, la representant d’Anima Naturalis, Aïda Gascón, va exposar de nou els resultats d’una enquesta d’opinió realitzada per l’Institut Opinòmetre el passat mes de novembre. Uns resultats que han sigut rebuts com a “extraordinaris i decisius” per la plataforma Prou Correbous. “Un 81,3% dels enquestats considera que els correbous són maltractament animal però si segmentem per territoris, a Tarragona [Camp i Ebre] també ho pensa un 74% dels més de 600 enquestats”, apuntava Gascón.

D’altra banda, segons els antitaurins, l’enquesta permet inferir que la ciutadania tampoc està d’acord que s’utilitzen diners públics per a la realització de correbous: “Cada any es gasten 800.000 euros per a finançar els correbous i un 85,5% no ho considera justificat”, seguia la portaveu d’Anima Naturalis.

Des de Prou Correbous van anunciar que iniciaran una segona ronda de reunions amb els grups polítics parlamentaris per aportar-los els resultats de l’enquesta, informes científics i altra documentació per a desenvolupar una proposta perquè el Parlament prohibisca ara per llei les festes populars amb bous, blindades legislativament des del 2010.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies