HomeCulturaL’ampostí Lionel Beltrán-Cecilia guanya un prestigiós concurs de pasdoble

L’ampostí Lionel Beltrán-Cecilia guanya un prestigiós concurs de pasdoble

MONTSIÀ // El passat 24 d’abril a la localitat murciana de Pozo Estrecho, es va celebrar un reconegut certamen de músic, el Villa Pozo Estrecho, on un ampostí, Lionel Beltrán-Cecilia va ser el guanyador del premi. Este certament és tot un referent a escala internacional, havent realitzat 29 edicions i compta amb més de 56 obres presentades de tot arreu com França, Bèlgica, Portugal, Itàlia o Finlàndia. 

Lionel Beltrán-Cecilia va iniciar-se en el món de la música des de ben petit, a la banda del seu poble, Amposta. A partir d’aquí va escollir el camí de la música perquè “volia saber què es sentia quan esta s’interpretava per primer cop, la sensació de sentir els comentaris del públic, dels músics… És una sensació que no es pot explicar… Nervis, satisfacció, emoció… És un moment molt especial”. Actualment, forma part, com a compositor, de la prestigiosa editorial holandesa especialitzada en música de banda, Molenaar Edition, que distribuïx la seua música per tot el món, i que ja compta amb quatre obres de gran format per a banda simfònica.

“La composició és la meua forma de viure, em permet escriure històries i plasmar-les amb forma de música”. Lionel Beltrán-Cecília

Este any va ser el guanyador del certamen amb una cançó composta per ell i que parla de la seua ciutat natal, Amposta. A la plaça està inspirada en “el moment en què, com a músic d’Amposta, sents el dia del concert més esperat de l’any, el concert de festes majors que realitzen les dues bandes, el moment en què encares el carrer Major i vas a fer el concert de la plaça”. Beltrán- Cecilia reconeix que sempre intenta dixar trossets d’ells en les seues composicions, sobretot en el cas del pasdoble, on molts cops intenta inspirar-se en coses que l’envolten i que li creen la sensació de festa. L’autor afirma que el pasdoble és una de les disciplines que millor se li dona, i en la qual recentment ha guanyat el concurs, i en el qual ha arribat a ser finalista en altres certament dintre d’esta categoria.

Per a ell, haver guanyat el concurs de Villa de Pozo Estrecho ha estat tot un orgull, i li dona tota la força necessària per a poder seguir en este camí tan especial i, al mateix temps, tan difícil i poc valorat. Estos premis són els que donen gran visibilitat en el sector cultural, ja que és un premi internacional i amb el qual aconseguixes un gran reconeixement. 

Amb els 1.200 euros de premi per ser el guanyador del concurs, els dedicarà a seguir formant-se en el camp de la composició i el de la direcció, i així, poder anar millorant cada cop més i “poder continuar treballant del que més m’agrada i em fa sentir realitzat, la música de banda”.

El compositor es dedica de fa molts anys a la música de banda definint-la com un regal que li ha donat la vida. “La banda de música és un regal que m’ha donat la vida. S’ha convertit amb el meu dia a dia, i la composició la meua forma de viure i de desconnectar, em permet escriure històries i plasmar-les en forma de música”.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

57 + = 58

Últimes notícies