HomeSocietatL'Estratègia de Vacunació proposa administrar Pfizer als nens de 12 a 15...

L’Estratègia de Vacunació proposa administrar Pfizer als nens de 12 a 15 anys de molt alt risc o gran dependència

CATALUNYA // La setena actualització de l’Estratègia de Vacunació davant la covid-19 estableix que els nens de 12 a 15 anys de molt alt risc o gran dependència siguin vacunats amb Pfizer. La resta d’adolescents i preadolescents encara no es prioritzen. D’altra banda, al·ludint a l’evidència per la pràctica en altres països, els ponents estipulen que la utilització de vacunes en dones embarassades no provoca efectes adversos. És per això que proposa vacunar tant les embarassades com les dones en període de lactància amb vacunes d’ARN missatger quan els correspongui segons el grup de priorització al qual pertanyin. L’actualització inclou altres moviments que ja s’han anunciat, com ara que la vacuna de Janssen s’administri també al grup de 50 a 59 anys.

El document no es posiciona encara sobre els menors de 60 anys que van rebre la primera dosi d’AstraZeneca abans que el vaccí quedés acotat als majors d’aquesta edat. Sí recorda que la Comissió de Salut Pública va acordar la setmana passada ampliar el termini d’administració de la segona dosi de 12 a 16 setmanes, de tal manera que els primers que haurien de rebre la segona part de la pauta ho haurien de fer la setmana del 31 de maig.

Cal recordar, en aquest sentit, que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va comunicar ahir als consellers de Salut de les Comunitats Autònomes, en el marc del Consell Interterritorial de Salut, que la Comissió de Salut Pública prendrà la determinació sobre el més aconsellable -administrar una segona dosi d’AstraZeneca, punxar una altra marca o deixar-los amb una dosi i prou- la setmana vinent.

En canvi, sí s’ha pronunciat sobre els majors de 60 anys que també han rebut la primera dosi d’AstraZeneca. Per a aquest col·lectiu, la setena actualització de l’Estratègia de Vacunació estableix que la segona dosi sigui de la mateixa marca.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

10 + = 18

Últimes notícies