HomeCulturaL’art i la història contemporània protagonitzen els continguts del número 17 de...

L’art i la història contemporània protagonitzen els continguts del número 17 de la revista Recerca

L’art i la història contemporània protagonitzen els continguts del número 17 de la revista d’investigació històrica Recerca, que publica l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre i que es presentarà públicament demà dijous en un acte que tindrà lloc a la sala Gerard Vergés dels serveis territorials de Cultura. La presentació anirà a càrrec del director de l’Arxiu, Albert Curto; el conseller comarcal de Cultura, Jordi Jordan; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig i el director dels serveis territorials de Cultura a l’Ebre, Ferran Bladé.

L’objectiu de la revista Recerca és donar a conèixer al món acadèmic la història de les Terres de l’Ebre i del nord del País Valencià, així com donar l’oportunitat als investigadors més joves de publicar els seus primers treballs. “L’àmbit territorial dels temes a tractar és el que històricament definia Tortosa i la seua àrea d’influència, orientativament, els límits de l’antiga diòcesi”, ha explicat el director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto.

Pel que fa al contingut del número 17 de la revista Recerca inclou un parell d’articles sobre la Terra Alta, un sobre el culte de Sant Salvador d’Horta, de Sara Caredda i Ramon Dilla, i l’altre sobre l’església de l’Assumpció de Gandesa, de Jorge Martín. També hi ha dos articles dedicats al Montsià: el castell d’Ulldecona, de Joan Negre i el topònim de Godall, de Pere Balañà; i dos més sobre el Maestrat: les pintures murals de l’església parroquial de Vinaròs, de Marc Millan i la font de l’Avellà de Catí, d’Albert Curto. La revista Recerca conté tres articles dedicats a Tortosa: els arquitectes municipals de principi del segle XX, d’Antoni López; l’epidèmia de la grip de 1918, de Cristina Favà i el monument de la batalla de l’Ebre, de Sonia Castelló. Finalment, el número 17 de Recerca incorpora un article més genèric sobre el periòdic La Veu Comarcal.

La revista d’investigació històrica Recerca es publica des del 1995 i es pot consultar en biblioteques i centres d’estudis. El director de l’Arxiu ha destacat que un conveni subscrit amb l’Institut Ramon Muntaner i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya permet que un any després de la seua publicació la revista Recerca s’incorpore al dipòsit de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO).

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies