HomeCulturaL’artista Òscar Holloway reinterpreta l’obra ‘Rubèn al pou’ del fons del Museu...

L’artista Òscar Holloway reinterpreta l’obra ‘Rubèn al pou’ del fons del Museu de Tortosa

CULTURA // L’artista Òscar Holloway ha escollit l’obra Rubèn al pou, una pintura de finals del segle XVIII sobre vidre, de la qual no se’n coneix l’autoria i de dimensions reduïdes, d’entre totes les que conformen el fons del Museu de Tortosa per fer-hi una reinterpretació artística. 

L’obra pictòrica escenifica un passatge bíblic que representa el rescat fallit de Josep, presumptament desaparegut dins d’un pou. Holloway ha creat un relat imaginari que especula sobre la persistència del rescat,  al voltant de l’únic personatge que s’hi veu: un home observant l’interior del pou d’esquena a l’espectador. La reinterpretació pren com a base fotografies, gravacions pròpies, dibuixos, imatges en moviment i animacions construïdes en 3D per a conformar una proposta visual, onírica i màgica que transporta a un món paral·lel que combina diferents elements d’inspiració. Este relat es podrà veure de manera gratuïta fins al 15 de novembre a la sala d’exposicions temporals Antoni Garcia. 

Esta petita obra pictòrica formarà part de la mostra ‘Obres els dipòsits’, un projecte artístic impulsat per la Xarxa Transversal d’Activitats Culturals que proposa una reinterpretació d’algunes de les obres d’art, documents o llibres de diversos museus del país, en la qual,
l’equipament cultural de Tortosa, n’és el representant ebrenc, juntament amb museus de la resta de Catalunya. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 15

Últimes notícies