HomeSocietatL’empresa química Ercros tancarà la fàbrica de producció de Flix a partir...

L’empresa química Ercros tancarà la fàbrica de producció de Flix a partir del gener

L’empresa Ercros tancarà la fàbrica de Flix a partir del gener. Segons ha avançat el Diari de Tarragona i ha confirmat l’ACN, la companyia ho ha notificat aquest divendres a la plantilla de la planta. L’empresa justifica el tancament amb la fi dels contractes de subministrament d’àcid clorhídric i la fabricació exclusiva per a un client de fosfat bicàlcic. Segons indica, ha estat “impossible” renovar-los pel context actual dels mercats internacionals i les perspectives d’evolució. L’alcalde de Flix, Francesc Barbero, ha apuntat que l’anunci “no els sorprèn”, però “els preocupa”. Ercros comptabilitza que la decisió afectarà 50 empleats, tot i que l’Ajuntament eleva el nombre a un centenar de llocs de treball, entre directes i indirectes.

L’empresa i els sindicats de treballadors han iniciat les negociacions per procedir al tancament definitiu del centre, que continuarà la seva activitat fins a l’1 de gener de 2023. A partir de llavors, Ercros deixarà d’operar a Flix, després de 125 anys d’activitat. Les línies de producció d’àcid clorhídric i la fabricació exclusiva per a un client de fosfat bicàlcic eren les últimes de la planta de Flix, on treballen mig centenar d’empleats d’Ercros.

Des de l’Ajuntament de Flix, l’alcalde s’ha compromès a treballar per garantir que tots els empleats, siguin d’Ercros o empreses auxiliars o subcontractades, rebin un tracte just en aquest procés. “Vetllarem perquè tots els treballadors tinguin unes condicions justes en l’expedient regulador que vingui”, ha assegurat Barbero. Així, ja s’han iniciat els primers contactes amb el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya per fer seguiment d’aquesta qüestió.

En aquest context, Barbero ha criticat la “poca aposta” que considera que l’empresa ha demostrat envers el manteniment de les instal·lacions de Flix en els últims vint anys. Malgrat que el tancament de la planta no era l’escenari desitjat del govern municipal, el batlle ha assenyalat que la marxa d’Ercros representarà que els plans de reindustrialització i d’impuls de l’activitat al sector del polígon químic de Flix agafin una altra dimensió.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies