HomeCulturaL'Ermita d'Ulldecona acull l'exposició "Efímera pell: eterna memòria" d'Alba Mariné Villar i...

L’Ermita d’Ulldecona acull l’exposició “Efímera pell: eterna memòria” d’Alba Mariné Villar i Noa Wudins el cicle Ebre, Art i Patrimoni

El cicle Ebre, Art i Patrimoni arriba enguany fins a 10 municipis de les Terres de l’Ebre i està dedicat a les arts gràfiques i cerca recuperar i restituir el llegat cultural i la memòria col·lectiva per valorar i conèixer el patrimoni ebrenc. La mostra està organitzada pel Museu Terres de l’Ebre amb la col·laboració dels ajuntaments dels diversos municipis participants, que són Mas de Barberans, Ulldecona, Sant Jaume d’Enveja, Santa Bàrbara, Masdenverge, La Ràpita, La Galera, Corbera d’Ebre i Campredó.

En el cas d’Ulldecona, en esta edició, s’ha preparat una mostra de marques i tatuatges corporals que es pot visitar fins al 30 de setembre a l’Ermita de la Pietat i que gira entorn l’art rupestre com a font d’inspiració. L’exposició porta per nom “Efímera pell: eterna memòria” i és obra de les artistes Alba Mariné Villar i Noa Wu.

Es diu que l’Art Rupestre és de les primeres representacions culturals de la humanitat. L’Art Llevantí, de cronologies compreses entre fa 9.000 i 3.000 anys, és un període clau en el desenvolupament d’estes representacions artístiques i comunicatives gràfiques no verbals on apareix la narració i el pensament simbòlic abstracte.

A dia d’avui només ens ha arribat una petita part d’este llegat pintat a les parets però, com en totes les cultures hi ha una part d’esta identitat representada al moment o sobre suports efímers com la música, dansa o la pintura corporal i el tatuatge que han desaparegut. Esta exposició fotogràfica vol fer una aproximació a estes pintures corporals lligades al període vital de les persones que consideraven l’entorn de l’Ermita de la Pietat com un lloc sagrat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 11 = 16

Últimes notícies