HomeEconomiaLes Cambres de Tortosa i Reus presenten la plataforma GotoUP una eina...

Les Cambres de Tortosa i Reus presenten la plataforma GotoUP una eina de suport a l’empresariat cap a la internacionalització

Les Cambres de Comerç de Tortosa i Reus posen a disposició de les empreses de la seva
demarcació la plataforma de formació online GotoUP de TLC (Torrents Law&Customs) amb
continguts relatius en l’àmbit duaner i el comerç internacional amb l’objectiu d’impulsar i
consolidar la internacionalització de les empreses.

Les empreses que ho vulguin podran gaudir de diversos cursos, en una plataforma que prima la qualitat de la formació, la flexibilitat en l’aprenentatge amb un ritme personalitzat, ja que els usuaris podran adquirir nous coneixements relatius al comerç internacional en qualsevol dispositiu, moment i lloc, i en material de suport addicional, fòrum amb Networking i suport dels tutors. A més, aquesta formació es complementarà amb continguts addicionals a través de sessions en viu i en directe amb els tutors.

L’aplicació disposa de diferents UPs (cursos) en comerç internacional que tracten àmbit com: classificació aranzelària, Incoterms, mostres comercials, operacions triangulars, controls duaners, etc.

Les sessions seran conduïdes per Marta Torrents, advocada i representant duanera, Directora de TLC qui, a través del seu equip, ha dissenyat aquesta plataforma de formació i el seu contingut. Tanmateix, els usuaris també podran accedir a informació d’interès que cedeixin les Cambres.

La plataforma de formació està pensada per empreses amb l’activitat internacionalitzada o en vies d’internacionalització i que tenen interès a conèixer de manera senzilla i pràctica quines són les principals àrees de el comerç internacional, així com conèixer les claus per fomentar la seva competitiva, créixer i adaptar-se al context dinàmic i hiperconnectat que caracteritza la globalització.

L’objectiu del GotoUP és aportar els coneixements pràctics necessaris per aprofitar les oportunitats derivades del comerç internacional, fent front a la incertesa mitjançant la planificació i anticipació dels moviments operatius i duaners, així com aportar les pautes per optimitzar els processos empresarials i obtenir major competitivitat i sostenibilitat del seus recursos.

  • La Cambra obre a través d’aquest model una línia de connexió continua amb els socis, aportant també nous continguts i sessions que s’efectuïn en l’àmbit internacional.

La internacionalització d’una empresa afecta el conjunt del model de negoci i multitud d’àrees. Operar en comerç internacional suposa per a les empreses fer front a diversos reptes tals com: capacitació del personal, selecció del mercat, obstacles legals d’entrada a nous mercats, elements fiscals i tributaris, elements mercantils, àmbits logístics… Per aquest motiu, disposar dels coneixements, eines i fonts d’informació és essencial per a operar en qualsevol mercat i aconseguir l’èxit de les operatives comercials.

També permet centralitzar les unitats didàctiques agilitzant el procés de formació i actualització dels continguts, a banda, millorar les competències del personal que integra l’empresa permet millorar el capital social, els coneixements, habilitats i actituds de les persones, el que contribueix a incrementar la competitivitat de l’empresa, actuar amb rigor i seguretat, així com disposar de perfils polivalents.

  • Aquesta iniciativa s’ha presentat aquest divendres 8 d’octubre, en el transcurs de seminari import/export: “Què ens depara els darrers mesos de 2021?”, presentat per José Ferré Vicepresident de la Cambra de Tortosa i Josep Baiges secretari general de la Cambra de Reus. Més de 25 empresaris de les demarcacions de les dues Cambres de Comerç i els estudiants del cicle formatiu de grau superior en Comerç Internacional de INS La Sénia, han participat en aquesta presentació dirigida per Marta Torrents i Francesc Minguell, responsable del departament Internacional Jurídic i Gerent de la Cambra de Tortosa respectivament. El seminari ha donat informació essencial per a les empreses en temes de com adequar els procediments als requeriments de l’activitat internacional, i que puguin aprofitar des del primer moment tota la seva extensió especialment en mercats com el Regne Unit i Egipte que presentem novetats.

Marta Torrents, actualment responsable del departament internacional Jurídic de la Cambra de Comerç de Tortosa té 20 anys d’experiència consolidada i especialitzada en comerç i contractació internacional, fiscalitat i dret duaner. Ha ocupat prèviament llocs en consells d’administració, comitès executius i de Secretària General en corporacions de dret públic, com la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i del seu Tribunal Arbitral, així com representacions en comitès tècnics de contractació pública. Ha participat en fòrums empresarials internacionals, liderat i col·laborat en projectes europeus, i actualment és membre de la Comissió de Pràctiques Mercantils de la Cambra de Comerç Internacional i del grup d’Experts de Incoterms de la ICC i col·labora amb les Cambres del territori.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies