HomeSocietatLa cursa de pesca La Bagra identifica divuit espècies invasores a la...

La cursa de pesca La Bagra identifica divuit espècies invasores a la conca de l’Ebre

La cursa de pesca La Bagra ha identificat divuit espècies invasores a la conca de l’Ebre. L’activitat, organitzada pel grup Natura Freixe, consistia en la identificació dels exemplars capturats pels pescadors al llarg de dos mesos. S’hi han capturat més de 16.200 exemplars, d’entre els quals, divuit de les 25 espècies obtingudes -un 72%- de les quals, invasores.

Les captures s’han dut a terme en vint punts diferents de la conca de l’Ebre. Els exemplars més comuns han estat la bagra i el xanguet, que entre tots dos sumen més de 12.000 captures, de les 16.000 totals. La cursa també ha valgut per a identificar un exemplar de tenca, autòcton d’altres zones de la península però que mai havia estat identificada al tram baix de l’Ebre. També s’ha confirmat l’expansió de la brema blanca al llarg del riu, una espècie de ciprínid exòtic i altament invasora.

Pel que fa als resultats dels participants, que havien d’introduir les dades dels exemplars capturats en dos aplicacions, el comitè organitzador de la cursa -format pel Grup de Natura Freixe, el projecte Life INVASAQUA i la Federació Catalana de Pesca Esportiva- ha decidit premiar a parts iguals els tres primers classificats amb els dos premis de la categoria NaturaList per a l’adquisició de materials de pesca esportiva, en reconeixement a la seua dedicació, esperit competitiu i compromís ambiental. Els tres guanyadors d’esta categoria són: Andrés de Jesús, de la Societat de Pesca L’Anguila -de Móra la Nova, Jose Francisco Romaña, de la Societat de Pesca El Fangar -de Deltebre- i Jose Maria Roque, també de la Societat de Pesca El Fangar.

El comitè organitzador ha valorat de manera molt positiva les dades obtingudes gràcies als pescadors. En una nota, han destacat que l’alta participació en esta primera edició de la cursa ha permès complir satisfactòriament els objectius de l’esdeveniment de pesca esportiva. “La participació d’un col·lectiu com els pescadors en el marc de projectes de conservació de la natura ha permès tenir un abast territorial molt ampli i obtenir valors de biodiversitat que una entitat per si mateixa no podria aconseguir”, remarca Santiago Bateman, biòleg responsable del projecte.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 41 = 48

Últimes notícies