HomeSense categoriaLes embarcacions de Balfegó afronten l’últim terç de la campanya de pesca...

Les embarcacions de Balfegó afronten l’últim terç de la campanya de pesca de tonyina roja

TERRES DE L’EBRE // Les tripulacions de la campanya de pesca de tonyina roja del grup Balfegó de l’Ametlla de Mar van embarcar el dissabte 22 de maig. La flota és enguany de 29 embarcacions i va iniciar les captures cap al 26 de maig, al Mediterrani occidental. Tenen fins a l’1 de juliol per a pescar una quota adjudicada de 2.410 tones. Balfegó ha fet “una important inversió” per a digitalitzar i automatitzar tota la flota, formada per 8 embarcacions d’encerclament, 16 remolcadors i 5 vaixells auxiliars. Es poden comunicar via satèl·lit i s’han informatitzat els quaderns de registre per a “agilitzar i optimitzar” el còmput de captures i la custòdia de la documentació. Segons fonts de la companyia, este divendres s’havia pescat ja el 60% o 70% de la quota assignada, amb la qual cosa es preveu que la setmana entrant la flota complete la campanya. 

La d’enguany és la tercera campanya amb el Pla de gestió establert per la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina de l’Atlàntic (ICCAT- sigles en anglès). Van salpar des del port de l’Ametlla de Mar 3 embarcacions, dos dels quals són de companyia tonyinaire (La Frau i Tio Gel). Estos tres vaixells han d’aportar un 70% de la quota assignada per a la pesca conjunta. També s’han sumat a la flota cinc embarcacions de nacionalitat francesa, que aporten el 30% restant. Els donen suport setze remolcadors i cinc embarcacions auxiliars.

La nova tecnològica de telecomunicacions via satèl·lit que s’ha incorporat enguany a la flota se suma al sistema implantat als vaixells del Grup Balfegó l’any passat, que permet “una estimació ajustada” del nombre d’exemplars i el pes mitjà dels bancs de peixos, abans de pescar-los. S’evita així la captura de bancs de tonyines excessivament voluminosos que poden provocar complicacions operatives. 

En esta campanya també es posa en marxa un protocol experimental per a vetllar per la seguretat dels mariners durant les tasques de pesca, i millorar el benestar dels exemplars perquè incrementen les ràtios de qualitat del producte. Això, segons ha explicat la companyia a esta publicació, es traduïx en una reducció del nombre de maniobres, la qual cosa fa que, a diferència d’altres anys, la campanya s’allargue durant més temps. Els darrers anys, la flota de Balfegó assolia la quota assignada en pocs dies. En qualsevol cas, la previsió és que les embarcacions tornaran a port molt abans de l’1 de juliol. Al final de la campanya, Balfegó analitzarà els resultats del protocol intern per a valorar aplicar-lo en les pròximes campanyes. 

DOS-CENTS LLOCS DE TREBALL:  Balfegó també ha renovat les mesures i sistemes de seguretat de la covid-19. Tots els tripulants de la flota d’encerclament que participen en la campanya es van fer una PCR abans d’embarcar.  Balfegó haurà generat en esta campanya més de 200 llocs de treball directes.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 24 = 29

Últimes notícies