HomeEconomiaLes Terres de l'Ebre exposen l'economia blava a la fira Seafood Expo...

Les Terres de l’Ebre exposen l’economia blava a la fira Seafood Expo Global

Les Terres de l’Ebre participen en la fira Seafood Expo Global el saló més gran del món dedicat al sector de la pesca i el marisc a Fira de Bardelona.

Durant estos dies, Catalunya esdeve el principal aparador internacional dels productes del mar, i al Catalonia HUB, el pavelló institucional de la Generalitat, exposa el potencial agroalimentari, econòmic i gastronòmic al voltant dels principals valors del sector: governança, sostenibilitat, innovació i qualitat.

Al Catalonia HUB s’han programat una quinzena de presentacions i activitats transversals sobre el paper estratègic, el patrimoni gastronòmic i el potencial comercial del sector del peix a Catalunya.

En este espai, participen diverses institucions i entitats de les Terres de l’Ebre que exposen les seues estratègies de futur en els sectors pesquer i aqüícola.

Concretament, este dimarts 26 d’abril, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, i el director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez, han participat en el debat sobre la implementació de l’economia blava a la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, amb els representants de la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre (FEPROMODEL), que han presentat el cultiu de bivalves a la badia del Delta de l’Ebre i de l’empresa Acuidelta de l’Ametlla de Mar sobre la sostenibilitat en l’aqüicultura mediterrània.

Durant el debat, Gómez destaca que “les Terres de l’Ebre tenim l’oportunitat d’esdevenir un pol estratègic d’economia blava a la mediterrània, per la diversitat d’entorns per a l’aqüicultura, per la capacitat pesquera i pel coneixement cientificotècnic amb què comptem” .

Per la seua part, Salvadó valorava que el Delta de l’Ebre és la zona zero del canvi climàtic i com a tal “ens obliga a una producció exemplar i sota la marca Reserva de la Biosfera hem decidit ser exemple en les estratègies de desenvolupament territorial, i en este sentit, Fepromodel n’és l’exemple clar”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies