HomeSuccessosLes Terres de l'Ebre també van sortir al carrer fa 25 anys...

Les Terres de l’Ebre també van sortir al carrer fa 25 anys angoixats per Miquel Ángel Blanco

Aquesta setmana es compleix el 25è aniversari del segrest i assassinat de Miguel Ángel Blanco per part de la banda terrorista ETA.

Els homenatges en record a qui fora regidor de la localitat biscaïna d’Ermua són constants durant els darrers dies. Ara fa vint-i-cinc anys els ebrencs també van sortir al carrer per mostrat el rebuig a la banda armada.

El dijous 10 de juliol de 1997 la banda terrorista ETA donava al govern espanyol un ultimàtum macabre: tenien 48 hores per a acostar els presos d’ETA a les presons basques o posarien fi a la vida del regidor del PP de la localitat biscaïna d’Ermua. Aquelles 48 hores d’espera es van viure amb angoixa a tots els punts de l’estat espanyol. Bona part de la societat va decidir fer un pas avant contra ETA i, segons alguns experts antiterroristes i polítics de l’època, la banda terrorista acabava de cavar la seva pròpia tomba. Havia nascut l’esperit d’Ermua, un punt d’inflexió en la història recent basca, que unia la societat contra els terroristes.

La societat ebrenca, com recollien els setmanaris d’aquell moment, L’EBRE I LA VEU DEL BAIX EBRE, també va sortir al carrer massivament per demanar l’alliberament de Blanco, i més tard per repudiar el seu assassinat. Especialment destacades van ser les concentracions de Tortosa a la plaça de l’Ajuntament, i la manifestació pels carrers d’Amposta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 3 =

Últimes notícies