HomeSense categoriaLes tres cultures inspiren una nova representació teatral que servirà per donar...

Les tres cultures inspiren una nova representació teatral que servirà per donar a conèixer els Reials Col·legis de Tortosa

TORTOSA // Durant diversos segles, a Tortosa van coexistir simultàniament les tres grans religions monoteistes: musulmans, jueus i cristians van habitar la ciutat, sovint amb relacions marcades pel conflicte entre creences, la distància i la incomprensió. Això va fer que cada confessió conservés la seua pròpia tradició, costums i lleis, encara que la relació també va deixar etapes fructíferes de convivència, d’intercanvi i d’avenç.

Aquest és el punt de partida de ‘Trobades i topades’, el nou espectacle teatral que a partir d’aquesta setmana es representarà als Reials Col·legis de Tortosa. Una proposta que ha impulsat la regidoria de Turisme de l’Ajuntament per sumar un actiu més de promoció del ric patrimoni de la ciutat. Segueix, així, la resta d’iniciatives que Turisme ha desenvolupat durant tot l’estiu, i que han tingut com a protagonistes el Museu, a través de visites guiades; el barri jueu, amb la representació de ‘Descobrint el Call amb la Jueva de Tortosa’, espectacle del qual encara hi ha dos passis previstos pel 5 i el 12 de setembre; o el Passeig de les Cultures, amb una gimcana pensat especialment per a un públic familiar.

Ara, el nou espectacle arrancarà aquest diumenge, 6 de setembre, i es desenvoluparà, amb dos passis cada diumenge de setembre i d’octubre (a les 12 h i a les 13 h), a l’edifici més emblemàtic del Renaixement a Tortosa. Es tracta de monòlegs que tindrà com a protagonistes dos personatges a cada representació, d’un total de vuit històries: un musulmà i un templer; el papa Luna i un rabí jueu; un jueu i sant Vicent Ferrer; i el papa Adrià VI i un pelegrí. Els encarregats de donar-los vida són els membres de la companyia Teatro de los Navegantes.

Les entrades per veure les representacions són gratuïtes, però estan limitades a un aforament de 25 persones a cada funció. Per reservar-les cal adreçar-se al departament de Turisme: a turisme@tortosa.cat o al telèfon 977 444 668.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

46 + = 56

Últimes notícies