HomeEducacióEls alumnes de la URV a l'Ebre comencen les pràctiques "sense problemes"

Els alumnes de la URV a l’Ebre comencen les pràctiques “sense problemes”

EDICIÓ PAPER // Els alumnes del Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han començat les pràctiques amb normalitat. Tant el responsable dels graus d’Ensenyament de la URV a l’Ebre, Josep Holgado, com la responsable del grau d’Infermeria de la URV a l’Ebre, Núria Albacar, afirmen que els pràcticums dels alumnes han arrancat “sense problemes”, a diferència d’altres universitats catalanes. Tots dos coincidixen que enguany l’alumnat han hagut de seguir una sèrie de condicionants extra per a poder-les realitzar. “Abans d’iniciar les pràctiques a alguns dels centres sanitaris del territori, els alumnes van haver de fer-se una prova PCR”, diu Albacar, que afegix “però tots s’han incorporat amb normalitat”. Albacar també ha apuntat que aquí hi ha una “manca d’infermers i infermeres” i ha remarcat que els centres estan ajudant molt perquè els estudiants puguen fer les pràctiques. 

Al seu torn, Holgado detalla que els alumnes que estan fent les pràctiques a algun centre educatiu del territori han iniciat el curs com un mestre més a l’aula, formen part dels grups bombolla, i han hagut de signar declaracions responsables. 

El responsable del grau d’Administració i Direcció d’Empreses de la URV a l’Ebre, Josep Miró, detalla que han demanat a les empreses que oferixen places per a estudiants en pràctiques que puguen fomentar una part de teletreball per si es donés el cas que esta opció fos necessària. A més, també han previst que si això no fos possible, i les restriccions del Govern impedissen la presencialitat de les pràctiques, buscaran formes alternatives de formació i avaluació, tal com s’ha aplicat el segon quadrimestre del curs anterior.
 

Les universitats catalanes fan classes a distància durant 15 dies
Des d’este dijous i durant quinze dies, totes les universitats catalanes fan les classes de forma telemàtica, després que el Departament de Salut ho demanés  arran de l’agreujament de la situació de la pandèmia a tot Catalunya. Al territori, però, la Universitat Rovira i Virgili ja va iniciar el curs reduint al màxim la presencialitat al campus per tal d’evitar la propagació del coronavirus. Ara, la URV passa a fer a distància les classes presencials. 

Així doncs, fins ara, els ensenyaments cursats a la URV s’impartien en la modalitat mixta i la presencialitat es restringia a allò que els docents de les diferents facultats consideraven imprescindible, així com aquelles que fer-les a distància eren més difícils com les pràctiques clíniques, les pràctiques de camp, laboratoris o algunes avaluacions. Les classes presencials intentaven agrupar els cursos per dies, així com es prioritzaven els alumnes de primer curs, que podien fer classes teòriques en grups reduïts. 

Segons explica el responsable dels graus d’Ensenyament al Campus Terres de l’Ebre de la URV, “no ens suposa cap problema estar dos setmanes fent totes les classes virtualment perquè, de fet, el curs passat ja el vam acabar així.  A més, el sistema virtual de la URV està preparat per a fer entorns virtuals d’ensenyament d’aprenentatges”. Holgado afegix que, d’altra banda, les pràctiques a laboratoris i els seminaris d’algunes assignatures concretes que ho requerixen es poden continuar fent de manera presencial en grups reduïts. Des de principi de curs, la URV té instal·lades càmeres a les aules perquè s’enregistren les classes i els estudiants les puguen seguir des de casa, “cosa que també facilita la tasca del docent”, titlla Holgado. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 93

Últimes notícies