HomeSocietatL'HTVC realitza revisions oftalmològiques de forma voluntària a 85 infants de llars...

L’HTVC realitza revisions oftalmològiques de forma voluntària a 85 infants de llars vulnerables

L’equip d’oftalmologia de l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha dut a terme, de forma voluntària, revisions oftalmològiques a prop de 85 nens i nenes participants del programa #Invulnerables de CaixaProinfància a Tortosa. Per a molts d’ells, ha estat la primera vegada que assisteixen a una revisió mèdica dels seus ulls.

La jornada, impulsada per l’Ajuntament de Tortosa, s’emmarca en la campanya #Invulnerables amb visió impulsada pel programa #Invulnerables de Sor Lucia Caram, la Fundació “la Caixa” i Natural Òptics Group.

#Invulnerables amb visió va néixer l’any 2018 amb l’objectiu de vetllar per la salut visual dels infants com a un pas indispensable per garantir el seu benestar integral i el suport fonamental per al seu desenvolupament cognitiu.

Després de la revisió han ofert ulleres als menors que les necessiten que han pogut escollir d’una selecció de 50 models, facilitant-los-hi les lents oftàlmiques adequades per la seua graduació, edat i ús i que es muntaran al taller del grup.

El Grup Esplai Blanquerna, com a entitat coordinadora del programa #Invulnerables a Tortosa, ha participat amb la gestió de la campanya, aportant els tècnics del programa i persones voluntàries per organitzar i acompanyar als infants i als seus pares i mares. També han col·laborat les entitats prestadores del programa, Atzavara-Arrels i Creu Roja Tortosa amb la participació de les voluntàries per fer possible la jornada oftalmològica.

Des del servei d’oftalmologia de l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta, es transmet que la visió es desenvolupa durant els primers 6-7 anys de vida, per això es recomana que els nens i nenes tinguen una avaluació de la seua visió quan entren a l’escola, al voltant dels quatre anys i repetir el control una vegada a l’any.

El programa treballa per trencar el cercle de la pobresa hereditària fomentant la igualtat d’oportunitats a través de la col·laboració públicoprivada. Actualment, es desenvolupa en 13 municipis, formant 15 xarxes de treball de la mà de les administracions locals i de 45 entitats socials.

Des que el programa #Invulnerables es va posar en marxa fa sis anys, s’han atès a gairebé 1.516 famílies i un total de 2.794 infants.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies