HomeSense categoriaL’Idecé dragarà el riu a Tortosa per a facilitar la navegabilitat i...

L’Idecé dragarà el riu a Tortosa per a facilitar la navegabilitat i l’accés al nou embarcador

L’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, l’Idecé, haurà d’anar més enllà de la pròrroga al contracte de manteniment del canal navegable del tram final de l’Ebre, anunciada arran de l’últim consell de direcció de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, i preveu dragar el riu a l’alçada del nou embarcador de Tortosa, on segons va admetre el delegat, Xavier Pallarès, s’han anat acumulant sediments i fangs que dificulten la navegació i l’accés d’embarcacions més o menys grans al nou port fluvial, que es va inaugurar fa un parell de mesos tot just per a oferir una nova línia per a atracar embarcacions, norais per a amarrar vaixells o una renovada rampa d’avarada. Però tot plegat no pot funcionar a ple rendiment per les dificultats de navegació just en relació amb el marge esquerre, on hi ha l’embarcador. “Hem hagut de canviar el recorregut a l’alçada del pont roig i en lloc de passar per davant del club de rem hem d’anar pel mig del riu, i tot i això amb prou faena tenim 50 centímetres de marge [en relació amb la llera] per sota de l’embarcació i hem d’anar amb molta cura i a poc a poc”, han explicat els responsables del vaixell turístic El Sirgador, que també han revelat que durant l’estiu van haver d’escurçar els trajectes fins a Xerta pel mateix motiu.  “S’ha fet evident que les últimes riuades han modificat el fons del riu”, constaten les mateixes fonts, que sostenen que si es fa un dragatge i es milloren les condicions, s’obrirà la porta que puguen pujar tot tipus d’embarcacions des de la desembocadura.

El nou embarcador, titularitat de Ports de la Generalitat, és més resistent a les riuades (l’antic embarcador va fer cap a Deltebre), però tot just estes avingudes d’aigua n’han limitat l’ús a còpia d’acumular sediment al davant, i ara l’Idecé busca pressupost per a fer-hi un dragatge.

Això podria suposar una inversió de 300.000 euros, segons va quantificar el delegat, tot i que el govern n’està estudiant la viabilitat i el cost amb la intenció, això sí, de solucionar l’entrebanc amb vista a l’inici de la temporada oficial de navegació, que va des de Setmana Santa fins a l’octubre. n

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 1 =

Últimes notícies