HomeMedi AmbientL'IDECE i el projecte LIFE MIGRATOEBRE organitzen unes jornades de reptes...

L’IDECE i el projecte LIFE MIGRATOEBRE organitzen unes jornades de reptes per a la migració dels peixos a Europa

Els dies 9 i 10 de maig es durà a terme a Tortosa i Sant Carles de la Ràpita una visita d’intercanvi entre projectes europeus que treballen en la recuperació de peixos migradors, organitzada des del Projecte Life MigratoEbre. Amb el títol “Reptes per la migració dels peixos a Europa”, una trentena de tècnics i investigadors holandesos, francesos, italians i de l’estat espanyol, debatran sobre la recuperació sostenible del poblament de peixos autòctons, fent servir el tram final del riu Ebre com a exemple.

El dijous 9 de maig a la seu de l’IDECE a Tortosa es farà una presentació general dels diversos projectes i els sistemes de monitoratge. A la tarda, aniran fins a l’assut de Xerta i la rampa per a peixos de l’assut d’Ascó. El divendres 10 es visitaran els esturions europeus que es mantenen al centre d’aqüicultura de l’IRTA a Sant Carles de la Ràpita, que han arribat fa poc de França. Seguidament, a Monnatura Delta de l’Ebre es debatrà sobre la participació ciutadana en general i del col·lectiu de pescadors professionals i esportius en particular.

Aquesta trobada és la continuació d’una d’anterior que es va fer al nord d’Holanda a finals del 2018, i tindrà continuïtat amb una altra que es preveu dur a terme al País Basc a finals del 2019.

L’organització de l’activitat forma par del Pojecte Life MIGRATOEBRE (LIFE13 NAT/ES/000237) basat en la recuperació de la llamprea, l’anguila, l’esturió europeu i la saboga; la millora de la connectivitat ecològica entre el tram final de l’Ebre, el delta i la mar; la participació de la població local; la implicació de les autoritats, ONGs, gestors de l’aigua i empreses en la millora ambiental del riu Ebre i el seu delta. Han confirmat la participació Fish Migration River Life Project (Holanda), IREKIBAI Life Project (País Basc), PARC (Petromyzon And River Continuity) Life project (Universitat de Genova, Centro Studi Bionaturalistici sr. Itàlia) i líder i socis del projecte Life MigratoEbre com IDECE Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, CERM – Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, Universitat de Vic, Universitat Central de Catalunya, Parc Natural de l’Ebre Delta, Fundació Catalunya-La Pedrera, Grup de Natura Freixe, i IRTA – Institute of Agrifood Research and Technology, centre de Sant Carles de la Ràpita.També hi estan convidats altres representants, incloent-hi el comitè científic assessor del projecte Life MigratoEbre: DREAL Nouvelle Aquitaine (Bordeaux, France),

MIGADO Association (Bordeaux, France), Departament de Territori i Sostenibilitat (Generalitat de Catalunya), Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, Agència

Catalana de l’Aigua, Universitat de Santiago de Compostela (Galícia), Universitat de Girona i Universitat de Lleida.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 38

Últimes notícies