HomeCulturaLo Pati es consolida com a un dels centres més dinàmics del...

Lo Pati es consolida com a un dels centres més dinàmics del festival d’Eufònic

Des de la primera edició del festival Eufònic —ara fa onze anys— que Lo Pati és una de les seus habituals d’Eufònic, el festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre. Enguany, el centre d’art ampostí acollirà la instal·lació artística ‘Not a matter but It really matters’ que s’inaugurarà el dijous 25 d’agost a les 20:30 h i es podrà veure fins a l’11 de setembre. A partir d’eines domèstiques i tecnologies mundanes, l’artista, editora i activista japonesa-coreana Ryoko Akama proposa una instal·lació que parla de l’escalfor com a micro-matèria. L’exposició reflexiona sobre com la relació entre objectes i matèries vives influeix des d’un punt de vista ecològic en les nostres comunitats.

Del 25 al 28 d’agost, a Lo Sindicat de La Ràpita es podrà veure una de les altres propostes de Lo Pati. Es tracta del treball La Campana, d’Alfred Porres. Antigament, en temps de guerra, als pobles es fonien les campanes per a fer-ne armament. Aquesta intervenció artística reverteix aquest procés. La campana, feta amb l’assemblatge de casquets de llautó dels cartutxos de perdigons que fan servir els caçadors al Delta, ens remet al seu ús ancestral: la comunicació de defuncions, casaments, festes, perills o desgràcies.

D’altra banda, l’artista banyolina Irene Visa Twentysix casetes del Delta presentarà un treball que parteix de fotografies en blanc i negre de vint-i-sis casetes agrícoles dels arrossars del Delta de l’Ebre i que es donarà a conèixer dissabte 27 a les 11.30 h a Bosc de Ribera d’Amposta.

Una aposta per les residències artístiques

La promoció de les residències artístiques és un dels eixos de treball conjunt d’Eufònic i Lo Pati. Per això de la residència Baladre —que el centre d’art gestiona al nucli de Balada, al Delta de l’Ebre— n’han sortir quatre propostes. La primera, Pedra i plàstic de Roc Domingo i Marta R. Chust, un projecte d’investigació artística que es podrà veure a Lo Sindicat de La Ràpita, sobre el desplegament de la tecnologia d’internet d’alta velocitat sobre el territori del Pirineu català i els seues efectes en el territori. D’altra banda, Arnau Casanoves proposa una exploració de les connexions biològiques entre la música d’arrel, la tecnologia i les plantes pròpies del territori que amb el nom de Silva loquens es podrà sentir el divendres 26 d’agost a les 18 h al Mercat Vell de La Ràpita.

A més, Olivia Furber proposa una ruta guiada performativa en llaüt rumb a la desembocadura de l’Ebre sota el títol Voyage Through Neutralia (dissabte 27 a les 10 h).

Tallers infantils

L’artista basca Sarah Rasines  proposa un Taller d’Autoedició de Cassettes i d’experimentació metaliterària i sonora “per a nens que es pensen que no són músics”. Una tecnologia “antiga”: experimentació sonora per a xiquets i xiquetes que encara no saben que són músics, utilitzant com a matèria prima les troballes sonores a partir d’eines domèstiques de l’artista que exposa a Lo Pati.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

71 + = 72

Últimes notícies