HomeEsportsFutbolL'ulldeconenc Aleix Garcia debuta en partit oficial amb la selecció espanyola absoluta

L’ulldeconenc Aleix Garcia debuta en partit oficial amb la selecció espanyola absoluta

Aleix Garcia del Girona FC, s’ha convertit en el tercer futbolista de ebrenc, en jugar amb la selecció espanyola absoluta de futbol.

El migcampista de vint-i-set anys d’Ulldecona, va entrar a la convocatòria del seleccionador Luis de la Fuente, per disputar el partit de classificació per a l’Eurocopa del 2024, en el partit davant Xipre a l’Alphamega Stadium de Limassol, que ja havia tingut el jugador d’Ulldecona en la seua etapa com a màxim responsable del combinat hispà sub-19. En aquesta ocasió va entrar en la llista dels convocats per al partit, començant a la banqueta, i sortint al minut 46, després del descans, en substitució del migcampista de la Reial Societat, Mikel Merino, quan l’equip espanyol s’imposava per 0-3, amb els gols marcats per Lamine Yamal, Joselu i Oyarzábal.

Ha estat la primera vegada que un jugador del Girona FC ha jugat amb la selecció absoluta. El jugador blanc-i-vermell, ja havia jugat amb la ‘roja’ en categoria sub-19 a les ordres del tècnic que ara l’ha cridat per a acudir a la convocatòria i amb la sub-21, amb Albert Celades d’entrenador.

Al minut 75, arribava el gol que maquillava el resultat per als xipriotes, amb possible falta prèvia revisada pel VAR, que malgrat tot només ha servit per maquillar el resultat final. Espanya és primera de grup ara mateix, amb la derrota d’Escòcia davant Geòrgia i ho tindrà que certificar diumenge en el darrer partit de la fase de classificació al Nuevo Zorrilla de Valladolid davant el combinat georgià. Una data la d’avui, que de ben segur recordarà el migcampista faldut Aleix Garcia que ha disputat la totalitat dels quaranta-cinc minuts de la represa, en els quals el combinat de Luís de la Fuente ha baixat les seues prestacions després d’una primera part on han dominat de forma autoritària.

Aleix Garcia ha estat el tercer jugador ebrenc en jugar amb la selecció espanyola absoluta de futbol, després del tortosí Esteve Pedrol del FC Barcelona, el 5 de maig del 1935, davant Portugal, i Ernest Domínguez de Móra d’Ebre, l’1 de desembre de l’1 de desembre de 1963, quan estava a les files del Llevant CF.