MONTSIÀ // Com és tradicional quan al mes de setembre arriba la temporada de la sega de l’arròs, els restaurants d’Amposta i el Poblenou preparen menús especials amb este producte amb denominació d’origen. Són les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, que enguany arriben a la 19a edició i es realitzaran del 25 de setembre al 25 d’octubre.
El principal objectiu d’estes Jornades és el de promocionar la cuina d’Amposta i el Poblenou, i valorar la diversitat gastronòmica que ofereix el territori. El cultiu de l’arròs, el cereal estrella d’estes jornades, representa més de 20.000 hectàrees de terreny al delta de l’Ebre i un gran esforç per als pagesos i pageses que hi treballen.
El regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Amposta, Pep Simó, destaca com a novetat d’enguany, l’oferta dels menús per a emportar-se “Enguany, les jornades representen també una oportunitat per a donar suport al sector de la restauració, que tant ha sofert la crisi de la Covid-19 i és per això que hem impulsat estes jornades oferint menús per a emportar-se, per tal que els restaurants puguen treballar de la mateixa manera malgrat que hagen hagut de reduir el seu aforament”.
Per a seguir les mesures de prevenció i higiene per la situació actual de la Covid-19, en esta edició no s’han imprès els llibrets amb els menús. Estos es poden trobar en línia. Es recomana reservar taula prèviament, ja que per a complir les mesures de seguretat els restaurants han reduït la seua capacitat.
Els restaurants que han confeccionat estos menús són: La Nuova Trattoria; Temps de Terra; Poblet&Marieta; Restaurant l’Estany-Casa de Fusta; Restaurant Bosc de Ribera;
Nomad; L’arrosseria; Hotel Ciutat d’Amposta-Rest. El Secret; Petit Cafè; Restaurant Els Ullals i Can Paquita. Els visitants podran gaudir d’una gastronomia de temporada, arrelada a un territori i la seua gent., amb els sabors i les aromes únics d’Amposta.
Com tots els anys, se celebrarà la tradicional Festa de la Sega, on es mostra a cop de falç com es segaven els camps d’arròs i les “garbes” eren transportades des del lloc de la sega fins a l’era per a batre-les i extreure el gra d’arròs. Enguany arriba a la trentena edició, i tindrà com a escenari el Mas de la Cuixota Casa de la Fusta, adaptant-se totes les activitats programades de les 10.30 h a les 13.00 hores a la normativa vigent.