HomeSense categoriaMés d’una vintena de projectes participaran a la segona edició d’ÀGORA, la...

Més d’una vintena de projectes participaran a la segona edició d’ÀGORA, la fira de l’economia social de les Terres de l’Ebre

L’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre ja té pràcticament enllestit el programa d’activitats i tancat el llistat d’expositors que participaran en la segona edició de la fira ÀGORA, un esdeveniment que va nàixer l’any passat amb l’objectiu de difondre i donar visibilitat a projectes i iniciatives de cooperació que tenen com a principis bàsics l’economia social, el cooperativisme i el consum responsable. Moltes d’aquestes iniciatives han nascut o tenen la seu a les Terres de l’Ebre i són la prova que hi ha alternatives viables al capitalisme imperant.

Concretament, en aquesta segona edició d’ÀGORA, que tindrà lloc el dissabte 11 de maig a la Casa de Cultura d’Ulldecona, hi participaran més d’una vintena de projectes, entre cooperatives, fundacions i entitats que treballen en l’àmbit de l’economia social i el cooperativisme, entre elles algunes noves cooperatives que han nascut l’últim any al territori amb l’assessorament del programa CoopCrea.

Al llarg de la jornada, s’han organitzat activitats paral·leles com conferències i taules rodones que tractaran temes tant diversos com el cooperativisme, la sobirania alimentària o el consum energètic, amb la voluntat d’intercanviar experiències i generar debat. A l’exterior de la Casa de la Cultura es desenvoluparan tallers i activitats adreçades als infants, on també hi haurà un servei de foodtruck amb el doble objectiu de donar un component lúdic a la fira i apropar-la més al públic familiar.

 

Acció prèvia a Sant Carles de la Ràpita

Com acció prèvia a la fira, el proper 25 d’abril tindrà lloc la projecció del documental Demain, a Sant Carles de la Ràpita. El film, dirigit per Cyril Dion i Mélanie Laurent, recull un conjunt d’iniciatives pioneres desenvolupades arreu del món que reinventen l’agricultura, l’energia, l’economia, la democràcia i l’educació, amb l’objectiu de canviar el món per fer-lo més just i sostenible. La projecció tindrà lloc a les 20:00 hores a l’auditori Sixte Mir, serà gratuïta i inclourà un debat posterior. Coorganitzada amb el Cine Club la Ràpita, serà la primera activitat de l’Ateneu Cooperatiu a Sant Carles de la Ràpita.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies