HomeSense categoriaMiquel Àngel Barberà, nou director de l’Hospital Comarcal d’Amposta

Miquel Àngel Barberà, nou director de l’Hospital Comarcal d’Amposta

MONTSIÀ // Miquel Àngel Barberà Llorca és, des d’este mes de febrer, el nou director de l’Hospital Comarcal d’Amposta. Ocupa, així, el càrrec del ja jubilat doctor Josep Antoni Saa, que havia estat director mèdic de l’Hospital aquests últims anys. Este dijous al matí, se n’ha fet la presentació als mitjans de comunicació en una roda de premsa telemàtica.

Originari de Tortosa, concretament de Ferreries, Barberà torna al territori després d’una trajectòria professional a la capital del país. Diplomat en Infermeria per la EUI Verge de la Cinta, Barberà ha treballat prop de 30 anys a l’Hospital Germans Trias de Badalona. Paral·lelament, també ha cursat estudis universitaris de gestió d’empresa (primer cicle de la Llicenciatura en Administració i Direcció d’Empreses per la UB) i postgraus i màsters tant en gestió d’Infermeria com de lideratge i gestió. Al seu currículum també compta amb 10 anys com a professor a l’escola d’Infermeria Santa Madrona de Fundació la Caixa.

Barberà arriba en un moment de renovació tecnològica i millora de l’Hospital. Ara mateix, s’estan efectuant les obres de la quarta planta, amb una inversió de poc més de 700.000 euros i per habilitar 8 habitacions dobles, que tenen prevista la seua finalització “aproximadament, d’aquí a quinze o setze dies; després s’haurà de fer l’equipament i la posada en marxa”, apunta el nou director. També s’estan duent a terme les obres d’instal·lacions d’un nou equip de radiologia. Pel que fa als objectius que es fixa per al seu nou càrrec, Barberà ha apuntat l’increment de la cartera de serveis de l’Hospital, “per poder donar cobertura amb certes especialitats que ara mateix estem derivant; tot que sabem que no és fàcil, volem treballar amb aquest sentit, i sempre dintre el marc de la sostenibilitat del sistema i en coordinació amb el territori”. “També sabem que podem créixer pel que fa a l’activitat quirúrgica per disponibilitat de quiròfans que es podria desplegar en un futur”, ha afegit.

L’Hospital Comarcal d’Amposta compta amb 315 treballadors. Actualment té 86 llits en funcionament i s’arribarà al centenar de llits quan la quarta planta estiga en funcionament. Anualment es fan unes 60.000 visites externes, unes 2400 intervencions quirúrgiques i unes 1000 cirurgies menors. Pel que fa a les visites a urgències, són d’unes 22.000 anuals. També es registren unes 6700 estades de la unitat de mitja estada polivalent, 380 altes de la unitat de subaguts, 850 altes mèdiques de la unitat d’hospitalització convencional i 280 estades a l’hospital de dia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 25

Últimes notícies