HomeEnergiaMiravet instal·larà plaques solars i destinarà el sobrant elèctric a famílies vulnerables...

Miravet instal·larà plaques solars i destinarà el sobrant elèctric a famílies vulnerables i comerços

L’Ajuntament de Miravet instal·larà plaques solars al damunt de les escoles municipals. Ho farà aprofitant el pagament dels fons nuclears i té un triple objectiu. D’una banda, reduirà la factura de la llum dels edificis municipals. De l’altra, es vol destinar l’excedent també a reduir la factura de la llum d’algunes famílies en situació de vulnerabilitat i, en tercer, també afavorir l’economia de comerços de proximitat i l’artesania.

L’alcalde del municipi, Miquel Morales, ha avançat en declaracions a Canal TE que els fons de transició nuclear s’adreçaran a la creació d’un nou parc solar que vol afavorir una bona part del municipi. Amb la instal·lació de les plaques solars al sostre de les escoles, amb l’assessorament de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament vol reduir la factura de la llum i així tindre més disponibilitat pressupostària a l’erari municipal. “Volíem fer tres o quatre actuacions petites però, finalment, ens hem decidit per fer un projecte a les escoles i que ens dona una solvència”, assegura Morales.

En concret, des de l’Ajuntament esperen que este nou parc fotovoltaic i públic puga abastir el consum elèctric de l’edifici de les escoles i també del consistori municipal. Però també abastiria el pou de subministrament d’aigua al municipi, que genera una despesa quantiosa al pressupost anual. “Abastiria la bomba del pou d’aigua de Miravet, que suposa uns 1.500 o 1.600 euros cada mes per al municipi, i pensem que almenys es podria reduir a la mitat”, destacava Morales.

A banda, esperen que la central solar genere també un excedent, que l’Ajuntament podria destinar, després, a projectes socials i comunitaris. “Pensem que podríem ajudar a les famílies que tenen una situació de vulnerabilitat i també podríem aprofitar per a incentivar l’economia local, fent alguna bonificació als comerços i també als oficis tradicionals, com són els canterers”, detallava Morales. Fins i tot l’alcalde obria la porta a poder estudiar, en un futur, la instal·lació de noves plaques en algun parc solar per tal de seguir en la mateixa línia d’afavorir l’economia municipal i oferir també un ajut a les famílies en situació de risc que estiguen empadronades al municipi.

la nova fira miravet L’equip de govern de Miravet aposta per reconvertir la festa de la cirera municipal. Englobarà les cireres, el producte més emblemàtic de la població, i també es donarà a conèixer l’ofici dels canterers així com els productes locals, amb especial èmfasi en l’oli i el vi. La primera edició tindrà lloc enguany i se celebrarà al voltant de la tercera setmana de maig. “Ens trobàvem en un model de fira que no ens acabava d’agradar i fins i tot, amb els canvis meteorològics, calia avançar-la perquè ens arribàvem a trobar que tenia lloc quan ja no hi havia cireres”, assegura Morales.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 53 = 59

Últimes notícies