HomeSocietatMossos i Policia Local intensifiquen els controls per frenar un seguit de...

Mossos i Policia Local intensifiquen els controls per frenar un seguit de robatoris a la part alta de Tortosa

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Tortosa han intensificat els controls i coordinen una sèrie de dispositius especials que ha permès aturar un seguit de robatoris en habitatges de la part alta de la ciutat.

Segons ha pogut saber l’ACN, entre la segona quinzena de març i la primera d’abril, es van produir fins a 13 fets delictius en residències dels barris de la Simpàtica i de Sant Josep de la Muntanya i del Parc Nivera. Des del 19 d’abril no s’ha produït nous robatoris o intents de robatoris a la zona, on la presència policial s’ha intensificat, i també els controls, fins i tot en els accessos de la ciutat. Els Mossos d’Esquadra s’encarreguen de la investigació dels fets, que continua oberta.

Els Mossos d’Esquadra investiguen un seguit de robatoris en cases de la part alta de Tortosa, fa unes setmanes. Es van produir prop d’una desena de robatoris “ràpids” i silenciosos, sempre de matinada, en què els lladres s’enduien objectes de valor, que trobaven fàcilment a l’abast, com joies, diners, telèfons mòbils i altres aparells electrònics o carteres, entre d’altres. Cinc dels fets delictius es van quedar en temptativa de robatori gràcies a les mesures dissuasives dels domicilis.

Doble de detencions

Divendres es va celebrar a l’Ajuntament de Tortosa la Junta de Seguretat Local en què es va constatar “un increment de detencions durant l’últim any”, amb 358 persones detingudes.

Representa un 49,2% més respecte a les dades d’abans de la pandèmia i la meitat (42%) corresponen a persones molt joves, entre 18 i 25 anys. Amb tot, els delictes comesos a la capital ebrenca se situen un 19% per sota de la mitjana de Catalunya. Els petits furts representen el 30,5% dels delictes i les estafes per Internet el 30,3% dels casos. L’índex de resolució és del 44% – per sobre de la mitjana catalana.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 54

Últimes notícies