HomeSense categoriaMovem Tortosa demana la retirada de les comissions abusives de la banca...

Movem Tortosa demana la retirada de les comissions abusives de la banca als pensionistes i famílies vulnerables

TORTOSA // Movem Tortosa defensarà al proper ple de l’ajuntament una moció de reprovació als bancs, demanant la retirada de les quotes de manteniment abusives, per als col·lectius més vulnerables, que es veuen penalitzats per comptar amb uns ingressos mensuals més baixos.

Segons ha manifestat el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, “Cada vegada és més difícil, especialment per les persones grans, ser ateses personalment, ingressar o treure diners amb efectiu, ja que l’atenció al públic ha passat a estar limitada a unes quantes oficines i 2 hores al matí o als caixers automàtics, que per moltes persones és difícil de gestionar,” i afegit “a totes aquestes restriccions de serveis s’han de sumar les quotes abusives de manteniment, les denominades “prestacions de servei”. Estes poden arribar fins als 240 euros l’any per a totes aquelles persones que tinguin ingressos mensuals inferiors a 600 € (pensionistes, assalariats/des, desocupats/des, subsidis, etc).

Jordan ha declarat que “en aquests moments de dificultat per a tota la societat, la banca hauria de poder fer un gest almenys envers els col·lectius més vulnerables i deixar de percebre aquestes quotes totalment desproporcionades”. “És el mínim que podrien fer després d’haver-los rescatat amb diners públics, fruit dels impostos de tota la ciutadania a la qual ara estan escanyant” reitera el portaveu.

La moció a més de demanar la retirada d’aquestes quotes als col·lectius més desafavorits, insta el ple de l’ajuntament a reprovar als bancs amb els quals treballa i elevar la petició al Parlament de Catalunya i al Ministerio de Consumo del Govern d’Espanya perquè actuen amb les normatives pertinents per acabar amb aquestes pràctiques tan injustes i abusives, que perjudiquen una immensa majoria de la ciutadania.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies