HomeSense categoriaCarmen Cabezas serà la nova secretària de Salut Pública

Carmen Cabezas serà la nova secretària de Salut Pública

TERRES DE L’EBRE // Carmen Cabezas serà la nova secretària de Salut Pública en substitució de Josep Maria Argimon, nou conseller de Salut. Cabezas ha estat l’encarregada de pilotar el procés de vacunació. A més, Gemma Craywinckel dirigirà el Servei Català de la Salut en el lloc d’Adrià Comella, i Yolanda Lejardi serà la directora gerent de l’Institut Català de la Salut, càrrec que simultaniejava fins ara el propi Argimon. Els nomenaments s’informaran dimarts durant la reunió del Govern perquè siguin aprovats. Tots tenen un marcat perfil tècnic i una llarga trajectòria de servei públic, apunta el Departament de Salut en un comunicat.

Cabezas compta amb una llarga trajectòria a l’Agència de Salut Pública de Catalunya, on des de l’any 2006 n’és la subdirectora general de Promoció de la Salut. Llicenciada i doctorada en Medicina i Recerca Translacional per la Universitat de Barcelona, és especialista en Medicina Familiar i Comunitària i en Medicina Preventiva i Salut Pública, amb un màster en Metodologia de les Ciències de la Salut per la Universitat Autònoma de Barcelona. Diplomada en Sanitat per l’Escola Nacional de Salut, també té un postgrau en Gestió de la Qualitat (UAB-Fundació Avedis Donabedian).

 

Abans de ser subdirectora general de Promoció de la Salut, va ser tècnica de salut pública i directora Assistencial a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) a l’Institut Català de la Salut (1990-2001) i, també, responsable de la Unitat de Recerca en Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut -Fundació Jordi Gol i Gurina (2001-2006).

 

Gemma Craywinckel i Martí, nova directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), és la primera dona al capdavant d’aquest servei en els seus 30 anys d’existència. El departament agraeix la tasca desenvolupada per Adrià Comella en els últims anys, especialment en l’últim any i mig.

Doctorada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB), és metgessa especialista en Cirurgia General i Digestiva. Diplomada en Gestió Hospitalària per ESADE, té un màster en Direcció d’Institucions Sanitàries per la UAB (Màster que dirigeix actualment) i és professora associada a la UAB.

Ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, primer com a metgessa assistencial i posteriorment en diferents posicions directives, entre les que destaca la direcció assistencial durant més de deu anys. Just després de la seva etapa com a directora assistencial, l’any 2019, va ser nomenada directora gerent de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la seva posició actual. També va ser la directora de l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron entre els anys 2006 i 2008.

Yolanda Lejardi Estévez serà la persona proposada per ocupar la direcció gerència de l’Institut Català de la Salut (ICS). Es tracta de la primera infermera que opta a la direcció gerència de la institució. Lejardi té màster en Gestió i Serveis d’Infermeria (UB IL3), màster en Gestió i Serveis d’Atenció Primària (IL3 UB), postgrau en infermeria a l’Atenció Primària (CADI) i ha estat professora associada d’infermeria per la UB fins al 2013.

Va iniciar la carrera assistencial l’any 1996 com a infermera hospitalària a la Fundació Hospital de Mollet i, posteriorment, ha desenvolupat la seva trajectòria professional a l’Institut Català de la Salut com a infermera familiar i comunitària assistencial i, posteriorment, en càrrecs de gestió en diferents centres de l’ICS de Barcelona ciutat i la Metropolitana Nord.

L’any 2016 va ser la coordinadora la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació per elaborar i desplegar el Marc de Participació Ciutadana en Salut. L’any 2018 va retornar a l’ICS com a directora d’Atenció Primària i a la Comunitat, càrrec que ocupa ara. L’any 2020, en plena pandèmia, Lejardi també va assumir l’encàrrec puntual de la direcció i coordinació assistencial dels centres socials de caràcter residencial del Departament de Salut que es trobaven greument afectats pels efectes de la covid fins la implantació del pla específic per fer-hi front.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

62 + = 66

Últimes notícies