HomePolíticaMovem Tortosa proposa recuperar l'antic Camí de Sirga entre Ferreries i Jesús...

Movem Tortosa proposa recuperar l’antic Camí de Sirga entre Ferreries i Jesús per a vianants i ciclistes

Movem Tortosa ha explicat el que serà la propera moció que presentarà al primer ple ordinari del mes de setembre pretén recuperar l’antic Camí de Sirga entre Ferreries i Jesús, una proposta reivindicada també per l’Associació de Veïns de Ferreries – Sant Vicenç.

Concretament el projecte planteja recuperar este tram del Camí de Sirga d’uns 800 metres aproximadament, que uneix el barri de Ferreries amb l’EMD de Jesús a partir del Parc Lluís Companys i fins a l’embarcador de Jesús. Pràcticament un quilòmetre que transcorre per la vora del riu, passant per darrere la fàbrica d’olis Faiges i que en estos moments està abandonat i ple de vegetació.

La formació progressista ha assenyalat que per fer realitat el projecte caldria dur a terme diverses accions per recuperar l’espai, com seria desbrossar la vegetació, col·locar baranes de fusta de protecció per fer-lo realment accessible i construir un petit pas a l’alçada del barranc de la Vall Cervera on abans hi havia un pont, a més a més d’ordenar totes les finques que han penetrat dins l’antic camí i que s’haurien de recuperar. Al terme de Jesús també s’hauria de recuperar l’embarcador, que també es troba abandonat, i passaria a connectar amb el camí que ja existeix entre l’eix de l’Ebre.

D’esta manera es recuperaria una antiga connexió, de fet la més curta, per connectar Jesús i Tortosa a través de Ferreries.

Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, ha descrit este projecte com “una proposta en positiu pensem que aportaria molts beneficis a la nostra ciutat si es porta a terme. Per una part, milloraria la mobilitat entre Tortosa i Jesús a peu i en bicicleta, fent el tram més curt i agradable. Per altra banda, representaria un nou actiu turístic que ampliaria tota l’oferta que ja tenim i que també beneficiaria Jesús, a més de representar la recuperació d’un camí que és patrimoni històric i natural, al voltant del riu Ebre, el bosc de ribera, amb vistes al nucli antic,  i el barri de Remolins.”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 33 = 43

Últimes notícies