HomeMedi AmbientEl Consell Comarcal del Baix Ebre instal·larà enllumenat a la Via Verda...

El Consell Comarcal del Baix Ebre instal·larà enllumenat a la Via Verda entre Tortosa i Roquetes

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat esta setmana el projecte d’adequació del tram del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán comprès entre el pont de l’antiga carretera de València i el pavelló municipal de Roquetes. Concretament es preveu la instal·lació d’il·luminació amb lluminàries solars, la renovació del paviment, l’ampliació de la via que passarà de 3 metres a 4,1 metres en un tram d’un quilòmetre i la plantació d’arbrat. Una actuació que tindrà un cost de 190.000 euros i que serà subvencionada per la Diputació de Tarragona.

“Millorem la connexió entre Tortosa i Roquetes per la Via Verda, tant de dia com de nit, per tal de potenciar la mobilitat sostenible entre els dos municipis”, ha dit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que ha recordat que este tram del Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán és el més concorregut, segons les dades dels comptadors. Així, fins a l’11 de juliol s’han comptabilitzat un total de 156.015 usuaris en aquest tram, un 65% dels quals vianants i el 35% restant en bicicleta.

El projecte contempla la instal·lació de 77 punts de llum solar amb tecnologia LED. Hi haurà un fanal cada 25 metres. L’obra també inclou la renovació del paviment en este tram, així com la plantació d’arbrat, concretament 55 arbres tipus Celtis australis. Pel que fa a l’arbrat existent, pins, s’extrauran per replantar-los posteriorment.

Avui s’ha presentat el projecte als ajuntaments de Roquetes i Tortosa. El Consell Comarcal del Baix Ebre exposarà públicament el projecte i, posteriorment, es licitarà l’obra que té un període d’execució de sis setmanes i està inclosa en el pressupost comarcal d’enguany.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies