HomePolíticaMovem Tortosa torna a reclamar dos llars d’infants públiques, una a cada...

Movem Tortosa torna a reclamar dos llars d’infants públiques, una a cada banda de riu

Movem Tortosa ha tornat a reclamar la creació d’almenys dos llars d’infants públiques, una a cada banda de riu, per tal d’acabar segons el grup de l’oposició “amb el greuge que suposa per als tortosins i tortosines no comptar amb cap llar d’infants pública al seu nucli urbà, tenint en compte la gratuïtat en l’ensenyament per a l’etapa de 0-2 anys per a les llars públiques vigent des d’aquest curs“.

A aquest fet, cal sumar, segons Movem Tortosa,  les recents subvencions als ens locals convocades per la Generalitat de Catalunya destinades al finançament de llars d’infants públiques a través dels fons europeus Next Generation: “La finalitat de la subvenció és l’increment de places públiques accessibles, assequibles, inclusives i d’alta qualitat, del primer cicle d’educació infantil, col·laborant en el finançament dels centres per a impartir aquests ensenyaments“.

Movem Tortosa explica en un comunicat de premsa que segons l’Ordre EDU/11/2023, de 25 de gener, que aprova les bases reguladores per a la concessió d’aquestes subvencions, l’objectiu a nivell de Catalunya és la creació de 10.884 noves places públiques de primer cicle d’educació infantil fins al 2024. L’import de la subvenció serà del 100% del pressupost, fins a una quantitat màxima de 10.195 euros per cada nova plaça creada i cal tenir en compte que les actuacions subvencionables són la construcció de noves llars d’infants, així com la reforma, rehabilitació o creació de noves aules partint d’edificis existents, a més a més de l’equipament necessari i despeses corrents de personal i de funcionament.

Cal recordar que Movem Tortosa ja va anunciar la convocatòria d’aquestes subvencions al 2022 i va instar al seu moment al govern municipal de Roigé a tirar endavant almenys una llar d’infants pública al nucli urbà i ho va portar a debat al Ple municipal amb una moció que es va aprovar per unanimitat. Tanmateix, Movem Tortosa també va situar la creació d’aquesta llar d’infants pública com a condició per negociar els pressupostos municipals, tot i ser rebutjada.

Ara davant la presentació de les subvencions per a la creació de llars d’infants públiques sorgides gràcies a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, Jordi Jordan, com a portaveu de Movem Tortosa, torna a insistir en la necessitat de que el govern municipal s’acolleixi a aquestes subvencions per tirar endavant aquest projecte. En aquest sentit, Jordan ha demanat “buscar solucions per consensuar la millor fórmula per aconseguir aquestes ajudes, si a partir d’edificis de propietat municipal o bé de nova construcció. Estem disposats a escoltar totes les opcions disponibles per tal de decidir quina és la millor per la ciutat. Per a nosaltres el que està clar és que no ens hi podem quedar fora i hem d’actuar sense retards i amb consens”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies