HomeCulturaNaix Kino Living, un projecte de creació audiovisual col·lectiva des de casa,...

Naix Kino Living, un projecte de creació audiovisual col·lectiva des de casa, impulsada per Kino Tarragonik i Lo Pati

CULTURA // El moviment Kino, nascut a Canadà el 1999 com un projecte internacional de creació audiovisual col·laborativa, tindrà una nova rèplica aquest 2020 a les Terres de l’Ebre, on des de fa cinc anys ja se celebra el Kino Tarragonik i des de en fa dos, Lo Nostre Kino, tots ells amb el suport de Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre. Aquesta nova versió, dirigida com les altres dues per Priscila Alegre, porta per nom Kino Living i naix totalment adaptada la nova normalitat generada per la pandèmia del coronavirus, una crisi sanitària que ha complicat significativament la mobilitat de persones entre països.

Així, a diferència del Kino Tarragonik, que reunia durant quatre dies intensos a una trentena de creadors de diferents nacionalitats a la residència d’artistes que Lo Pati té a Balada, el Kino Living els reunirà virtualment perquè cadascú treballe col·laborativament des de casa. “Ho veiem com un repte i com una oportunitat, perquè permetrà sumar gent al nostre projecte que potser no podia desplaçar-se per qüestions de feina o econòmiques fins a les Terres de l’Ebre”, argumenta, Priscila Alegre, tot precisant que la idea és afegir el Kino Living de manera permanent a la programació anual Kino de les Terres de l’Ebre (Kino Tarragonik, a principis d’estiu i Lo Nostre Kino, al febrer).

Aquesta primera edició Kino Living se celebrarà del 20 al 28 de juny i hi haurà una trentena de participants, entre els quals ja s’hi han inscrit creadors de diferents països com ara Rússia, Polònia, Finlàndia o Itàlia. El dia 20 es farà una primera trobada virtual en la qual cadascú es presentarà i explicarà les seues idees i habilitats i a partir d’aquí es crearan els diferents equips, cadascun dels quals elaborarà un curtmetratge per presentar-lo el 28 de juny. Amb l’objectiu de potenciar la connexió entre els participants, els organitzadors han preparat diferents reptes.

La projecció dels curts es farà de forma online el diumenge 28 de juny a les 22:30 hores a través de les xarxes socials del Kino Tarragonik: Facebook, Instagram i YouTube i les de Lo Pati (Facebook, Instagram TV i Vimeo) i també a https://www.lopati.cat/ca/.

Paral·lelament, aquells kinoïtes que tinguen projector els podran també projectar sense so des de la finestra o el balcó de casa a la façana del davant per compartir-ho amb el veïnat. A Amposta, també hi haurà una projecció que s’organitzarà de forma espontània el mateix dia a la mateixa hora.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

71 + = 75

Últimes notícies