HomePolíticaNegre: “La Llei de la Dependència és el paradigma més evident dels...

Negre: “La Llei de la Dependència és el paradigma més evident dels greuges de l’Estat espanyol en matèria social”

El número 2 de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Irene Negre, ha denunciat que “la Llei de la Dependència és el paradigma més evident dels greuges de l’Estat espanyol en matèria social”. La candidata ha recordat que “aquesta llei va entrar vigor fa 16 anys i el seu finançament ha de ser a parts iguals entre l’Estat espanyol i la Generalitat, però la realitat és la següent: La Generalitat ha aportat 12.100 milions d’euros,  mentre l’Estat espanyol només hi ha destinat 3.117 milions i les persones dependents han hagut de pagar 2.944 milions d’euros”, ha detallat en una roda de premsa a Móra d’Ebre, acompanyada de l’alcaldessa de Rasquera i membre de la llista, Àngels Llombart.

En aquest sentit, Negre ha criticat que “la Generalitat ha pagat gairebé quatre vegades més que l’Estat espanyol”, un 66,44% envers un 17,12%, quan el finançament ha de ser repartit al 50%. Però, a més, “els usuaris han hagut de posar de la seva butxaca pràcticament el mateix que l’Estat espanyol, amb un 16,44%”, ha lamentat la candidata ebrenca. A parer seu, “aquesta és la política social de l’Estat espanyol”.

Així mateix, ha explicat que “passa tres quarts del mateix en habitatge”. “La nova llei en aquesta matèria envaeix competències exclusives de la Generalitat, amb una clara voluntat recentralitzadora. I, de fet, copia molts preceptes de la legislació catalana”, ha concretat. Per això, ha assegurat que “el que calen són recursos de l’Estat espanyol en polítiques públiques d’habitatge, ja que ha reduït considerablement els darrers 10 anys els pressupostos i així no es poden implantar iniciatives ambicioses ni ampliar el parc públic de lloguer”. En resum, ha afirmat que “la Llei de la Dependència i les polítiques d’habitatge són dos exemples evidents de la deixadesa de l’Estat espanyol en matèria social”.

De fet, Negre ha estat contundent: “PSOE i Suma s’han autoanomenat com el ‘gobierno más progresista de la historia’, però no ofereixen cap progrés, sinó que ens aboquen a un retrocés”.

El dèficit fiscal és dèficit social

En la roda de premsa, la candidata de Junts també ha subratllat que, en matèria de drets socials, cal tenir en compte que Catalunya no disposa de les competències ni gestiona els recursos que genera, a causa del dèficit fiscal de 20.000 milions d’euros anuals. Per això, ha manifestat que “el dèficit fiscal és un dèficit social”. “Aquests 20.000 milions d’euros són pràcticament la xifra equivalent a la suma dels pressupostos dels departaments de Salut, d’Educació i de Drets Socials. Per tant, sense dèficit fiscal podríem doblar les partides econòmiques d’aquests tres departaments i Catalunya seria un dels països socialment més avançats”, ha indicat.

En aquesta línia, Negre ha remarcat que Junts treballarà des del Congrés dels Diputats per defensar el benestar dels catalans fins que Catalunya no sigui un estat lliure. “Tenim un programa amb més de 100 propostes en atenció a les persones, en la lluita contra la pobresa, en el foment de l’ocupació, en facilitar l’accés a l’habitatge, en la millora de les pensions, en promoure l’emancipació juvenil, o incrementar la cooperació amb el tercer sector”, ha enumerat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

11 + = 17

Últimes notícies