HomeSense categoriaNou acte de la Diputació de Tarragona en suport a l’oli de...

Nou acte de la Diputació de Tarragona en suport a l’oli de les denominacions d’origen protegides de la demarcació

TERRES DE L’EBRE // La Diputació de Tarragona referma el seu compromís amb el món de l’oli donant suport a la difusió dels olis de les tres denominacions d’origen protegides de la demarcació: Siurana, Terra Alta i Baix Ebre-Montsià. En este cas ha estat durant la presentació d’un cicle de tasts organitzat des de l’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera, on el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin, ha manifestat que “des de la Diputació volem posar en valor el món de l’oli i tot el seu procés, des de la pagesia fins que el tastem a taula. Defensant l’oli i promovent el seu consum tant en l’àmbit domèstic com a la restauració estem evitant el despoblament de les zones rurals de la demarcació”.

A la presentació també hi han participat la presidenta de l’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera (AEMO), Ana María Romero, i el seu director, José María Penco, que han destacat també la importància del sector de l’oli com a motor econòmic dels territoris que en produeixen. Ha tancat les intervencions l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, qui ha recordat que ‘la Diputació i l’Ajuntament de Reus som capdavanters en el suport a l’oli del nostre territori a través dels premis CDO’. Han assistit a la presentació el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, el director del Panell de Tasts d’Olis de Catalunya, Xavier Vicens, i l’investigador de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Juan Francisco Hermoso.

Algunes de les principals varietats d’oliva dels olis de Catalunya i Aragó seran les protagonistes del tast organolèptic telemàtic organitzat des de l’AEMO el pròxim 27 de maig. El tast s’emmarca dins de la campanya ‘A qué sabe Espanya?’, que té com a objectiu donar a conèixer els diferents matisos olfactius i gustatius de l’oli a través de 6 sessions de tast dels olis de diferents zones.

L’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera 

L’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera (AEMO) és un organisme d’abast estatal que té com a objectiu constituir, des dels ens locals o municipis associats, una plataforma de coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l’oli. 

En l’actualitat, formen part de l’AEMO 120 municipis, 5 diputacions (Cadis, Còrdova, Jaen, Sevilla i Tarragona) 3 comarques, 2 mancomunitats i 12 Consells reguladors de Denominació d’Origen, pertanyents a 7 comunitats autònomes: Andalusia, Navarra, Castella-la Manxa, Castella-Lleó, Extremadura, País Valencià i Catalunya.

L’associació compta amb 21 socis de la demarcació de Tarragona. A més de la Diputació, en són socis 16 municipis, les 3 denominacions d’origen protegides d’oli i el Consell Comarcal del Baix Camp.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 9

Últimes notícies