HomeEnergiaNou ajuntaments ebrencs ja s’han adherit al projecte de Comunitat Energètica Local...

Nou ajuntaments ebrencs ja s’han adherit al projecte de Comunitat Energètica Local de la Cambra de Comerç de Tortosa

Nou ajuntaments de les Terres de l’Ebre, els de Tortosa, Amposta, La Ràpita, L’Aldea, Freginals, Sant Jaume d’Enveja, Santa Bàrbara, El Perelló i Aldover, han estat els primers a sumar-se a la iniciativa per formar part de la Comunitat Energètica Local (CEL) impulsada per la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa.

El projecte “Cambra Ebre Energia” dissenyat i executat per l’enginyeria Edinor es realitzarà en el marc del “Plan de Recuperación, Transformación y Resiliència” finançat per la Unió Europea mitjançant el Next Generation de la Unió Europea, i significarà una acció sobre les cobertes dels edificis municipals, amb la finalitat de generar energia i compartir-la amb els veïns. S’espera que abans de que es tanqui el termini de presentació del projecte definitiu, que hauria de incloure a la totalitat dels socis que participaran i que acaba a primers de febrer, se sumen molts altres ajuntaments de l’àrea cameral.

La Comunitat Energètica Local permetrà l’estalvi en la factura elèctrica no només als espais públics municipals, on anirà la instal·lació en qüestió, sinó també afavorirà la factura de la llum a establiments comercials, empreses i autònoms que en molts casos no tenen l’oportunitat d’instal·lar-se plaques fotovoltaiques. Els ajuntaments, amb la simple cessió de les cobertes dels seus edificis municipals, es converteixen en els promotors d’un pla que aconseguirà  un percentatge d’autoconsum directe i la resta d’abastiment és cobert amb la compra d’energia en conjunt per la comercialitzadora escollida pels socis per acabar tenint una considerable reducció del preu final.

La Cambra de Comerç de Tortosa espera poder anunciar abans del proper dia 1 de febrer la participació de nous ajuntaments al CEL, davant de la gran oportunitat que suposa d’estalvi econòmic per la seva comunitat i la contribució que es fa d’una manera directa i decidida a la neutralitat climàtica de la Unió Europa 2050.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 74 = 80

Últimes notícies