HomeSense categoriaNou servei de mobilitat internacional per a joves a les Terres de...

Nou servei de mobilitat internacional per a joves a les Terres de l’Ebre

A partir del febrer, les quatre oficines joves a les Terres de l’Ebre (Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta), en col·laboració amb l’entitat Obre’t Ebre, començaran a oferir un servei de mobilitat internacional per tal d’acompanyar, assessorar i informar el jovent, els professionals i les entitats sobre pràctiques a l’estranger (tant remunerades com no remunerades), estades solidàries i de voluntariat, intercanvis internacionals de curta durada, projectes juvenils i formacions per a treballadores i persones de l’àmbit de la joventut. També es promouran intercanvis d’experiències entre entitats, formacions per a professionals i xerrades-tallers adreçats a joves.

Aquestes oficines formen part de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), que és el conjunt de serveis de titularitat pública (oficines joves i punts d’informació juvenil) que faciliten l’accés a la informació, l’orientació i l’assessorament en diversos àmbits a totes les persones joves de Catalunya per afavorir-ne l’emancipació amb la promoció de serveis de treball, educació, salut, habitatge, mobilitat i cultura.

L’objectiu és obrir la mobilitat internacional als i les joves de les Terres de l’Ebre, en tant que es tracta d’un fenomen global i cada cop més freqüent, ja que les persones cada vegada més es mouen per treballar, formar-se ò simplement per tenir experiències personals diverses, sense que es tracti d’una opció per a una minoria privilegiada.

Laia Girós ha destacat que “d’acord amb l’estructura social i territorial de les Terres de l’Ebre, aquesta iniciativa presenta un gran potencial en quant a inclusió i apropament dels joves ebrencs al món i, en conseqüència, a l’enriquiment i obertura dels municipis de l’Ebre”. També ha manifestat que “Obre’t Ebre porta molt temps treballant amb mobilitat internacional i aquesta experiència permet detectar quines necessitats hi ha al territori i una és aquesta: l’obertura de l’Ebre al món i viceversa. El fet que la  prestació del servei es realitzi per aquesta entitat especialitzada i arrelada al territori, amb la coordinació de la Direcció General de Joventut i mitjançant un instrument tan consolidat com l’XNEJ, és garantia d’èxit”. Un altre element positiu és l’existència de recursos de fons europeus per potenciar la mobilitat internacional inclusiva dels joves.

Obre’t Ebre és una entitat sense ànim de lucre creada per exvoluntaris europeus a Roquetes, amb 15 anys d’experiència en la gestió de programes de mobilitat internacional, que es troba en un moment estratègic de consolidació de les seves línies de treball, disposada i preparada a augmentar el nombre d’intercanvi amb antics i nous socis europeus.

El servei es prestarà de manera presencial itinerant amb el desplaçament periòdic del personal a cada oficina, garantint així el component de proximitat.

Amb aquest projecte de mobilitat internacional es pretén que el jovent adquireixi una gran riquesa i apoderament personals que, després del seu retorn, reverteixin en beneficis al territori. Alhora, també es promourà l’acolliment de persones joves treballadores i voluntaris internacionals d’altres indrets d’arreu del món, de manera que també és combatrà així el despoblament d’alguns municipis.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies