HomeSense categoriaNoves protestes laborals a l'Hospital de Móra d'Ebre per l'impagament d'una paga...

Noves protestes laborals a l’Hospital de Móra d’Ebre per l’impagament d’una paga variable d’uns 1.300 euros

ACN Móra d’Ebre .- Entre 70 i 80 treballadors de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre s’han concentrat aquest dilluns al migdia per protestar en contra del que consideren un nou “maltractament” per part de l’Ajuntament de Reus –que gestiona el centre a través de l’empresa municipal Gecohsa-. La plantilla, formada per unes 350 persones, encara no ha cobrat la paga variable d’uns 1.300 euros de mitjana amb la qual l’empresa premia els empleats de centres que tanquen l’exercici amb números positius. Tampoc l’increment salarial previst al conveni. Una paradoxa, denuncien els treballadors, perquè la situació sanejada ha permès, precisament, el consistori reusenc “espoliar” vuit milions d’euros del centre morenc per eixugar els deutes del nou Hospital de Sant Joan. Treballadors i ajuntament de Móra d’Ebre exigeixen al Departament de Salut que desconnecti la gestió de Reus i executi les inversions promeses.

El traspàs de fons destinats al centre morenc per intentar aturar la sagnia financera del de Reus encara estan ben presents en la memòria dels treballadors, que aquest dilluns al migdia s’han concentrat a les portes del centre sanitari comarcal. “És curiós ens tinguin així quan l’Ajuntament de Reus, gràcies al fet que li hem resultat beneficiosos any rere any, s’ha pogut emportar vuit milions i que ara ens estiguin regatejant pagar una cosa que tocava”, ha denunciat el portaveu del comitè d’empresa del centre, José Manuel Domínguez. 

Segons ha comunicat l’empresa Gecohsa al comitè d’empresa, el consell d’administració ha aprovat el pagament pendent i la intenció és abonar-lo durant el més d’abril. Però ningú ja se’n refia d’aquests anuncis. La indignació dels treballadors ha arribat fins al punt que, de forma espontània, han decidit repetir la protesta aquest dimarts al migdia a les portes de l’hospital morenc.

L’enèsim greuge per part del consistori reusenc, “espoli” com qualifiquen sense embuts els treballadors, reobre així la caixa dels trons d’un problema que s’ha enquistat en el temps malgrat les paraules i anuncis de bona voluntat arribats de totes les administracions. “Ja hem dit prou”, ha clamat Domínguez. “És hora d’acabar-ho. Instem a l’Ajuntament de Reus que aturi aquestes mesures i tingui aquesta actitud cap als treballadors. I al CatSalut, que munti l’empresa que ha de gestionar l’Hospital de Móra”, ha exigit Domínguez.

Una demanda que secunda també l’Ajuntament de Móra d’Ebre. Coneixedor de les protestes d’aquest dilluns dels treballadors, l’alcalde, Joan Piñol, ha decidit enviar una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, reclamant-li que compleixi els compromisos d’inversors, faci de mediadora entre la plantilla i l’Hospital de Reus i, al mateix temps, acceleri al màxim la desconnexió del centre morenc de Gecohsa. 

“S’ha solucionar la situació de forma immediata i no es pot demorar més. El canvi de gestió és absolutament necessari”, ha declarat a l’ACN Pinyol, qualificant de “comportament censurable” la gestió del centre hospitalari des de Reus. Considera que els seus responsables intenten “exprimir al màxim” l’hospital morenc per apaivagar el deute de Sant Joan. 

Pinyol, a més, ha exigit a la consellera disposar formalment per escrit del pla d’inversions de 5 milions d’euros i el cronograma que va anunciar el passat 25 de gener en una visita al centre. “És un cúmul de circumstàncies. He demanat un parell de cops el pla inversió de la consellera i no se m’ha lliurat. Ara ho faig de forma oficial. Al final, potser és l’única forma que entenen”, ha tancat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

36 + = 46

Últimes notícies