HomeSocietatOptimisme a Alcanar davant l’inici del tràmit per autoritzar el segellat definitiu...

Optimisme a Alcanar davant l’inici del tràmit per autoritzar el segellat definitiu del magatzem submarí del Castor

La subdelegació del govern espanyol a Castelló ha sotmès a informació pública el tràmit per a l’autorització administrativa dels treballs de segellat i abandó definitiu dels pous del magatzem submarí de gas del projecte Castor i el corresponent estudi d’impacte ambiental. Està previst segellar 13 pous del magatzem submarí del Castor, localitzats a 21,6 quilòmetres de la costa canareva i vinarosenca i a uns 60 metres de profunditat.

Cristina Reverter, membre de la Plataforma en Defensa de les Terres de l’Ebre, mostra satisfacció en conèixer la notícia: “Després de tretze anys, tota la gent del poble que hem lluitat contra el projecte hem d’estar contents i satisfets perquè l’Estat ha reconegut que es va equivocar. El govern espanyol havia engegat un projecte sobredimensionat, ja que no responia a les demandes de la ciutadania i, a més, no complia amb els estàndards mediambientals i de seguretat”.

Malgrat l’alegria, Reverter recorda que “encara ens falta saber quina previsió té el Ministeri per a la Transició Ecològica per a desmantellar la planta terrestre. També estem pendents de la resolució de les expropiacions de terrenys per a la construcció del gasoducte, que ja s’haurien d’haver deixat sense efectivitat”.

Per a Joan Roig, alcalde d’Alcanar, aquesta notícia és “la prova evident que amb convicció i fermesa podem vèncer les elits econòmiques i polítiques d’un sistema corromput”.  I una vegada més, ha volgut mostrar paraules d’agraïment a la ciutadania: “Estem immensament agraïts a la Plataforma en defensa de les Terres del Sénia i a totes les persones que ens han fet costat en aquesta lluita. Una lluita que encara no ha acabat, però esperem que ja estiga enfilant el final del camí”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 45

Últimes notícies