HomeJustíciaPaladella acata l'ordre judicial i tanca la sala de vetlles mentrestant torna...

Paladella acata l’ordre judicial i tanca la sala de vetlles mentrestant torna a licitar el servei

L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, no ha tingut més opció que tancar per ordre judicial la sala de vetlles del municipi, dos anys després d’una sentència del TSJC que anul·lava la tramitació de l’equipament en considerar que s’havia produït una irregularitat urbanística i una de sanitària, per l’absència d’una sala per al tractament sanitari dels cadàvers que és preceptiva per llei. L’alcalde va assegurar fa vuit mesos que havia reparat les irregularitats i es va entestar a mantenir el servei obert, tot i que, com ara li ha comunicat el jutjat contenciós número 1 de Tarragona que li ha fet el requeriment de tancament, la sala ha estat funcionant des del principi de forma “legalment clandestina”.  Paladella va signar el 23 de setembre -una setmana després de rebre l’últim requeriment judicial- una resolució d’alcaldia que ordenava el cessament a l’actual concessionari, la Funerària Mena, i l’1 d’octubre l’Ajuntament va aixecar acta del precintament de l’activitat. La sala va tancar efectivament el 27 de setembre.

El mateix requeriment judicial que ha hagut d’acatar li exigix que no es reobre la sala de vetlles fins que es torne a licitar. De fet, segons ha confirmat Paladella a l’Agència Catalana de Notícies, el consistori ha obert enguany un nou concurs de licitació, que acaba el 22 d’octubre.

Paladella també ha explicat que l’Ajuntament ja ha enviat al contenciós la certificació que existeix la sala mortuòria i denuncia que el tancament de la sala de vetlles deixa Batea sense la figura de l’enterrador, ja que estava inclosa al servei. “Si durant aquest temps es mor algú, veurem com ho fem i on ho fem”, ha lamentat l’alcalde, que ha reconegut que
la rescissió de la licitació inicial ha suposat el pagament d’una indemnització a l’empresa adjudicatària, un cost que s’ha inclòs en un cànon del nou contracte per evitar perjudicis econòmics al consistori.

“Hi ha moltíssimes sales de vetlla i que sapiguem cap té la sala de pràctiques mortuòries que nosaltres [ara] sí que tenim”, ha denunciat Paladella.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies