HomeSense categoriaPassejos d'adults i esport a partir de dissabte de 06.00 a 10.00...

Passejos d’adults i esport a partir de dissabte de 06.00 a 10.00 i de 20.00 a 23.00

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha desgranat les condicions de relaxament del confinament d’aquest dissabte 2 de maig, quan per primera vegada podran sortir al carrer -a més dels menors de 14 anys- els adults que facin exercici físic individual, els avis i els adults per parelles. Segons el ministre, els adults podran fer un únic passeig i a un màxim d’1 km de distància entre les 6 i 10 del matí i entre les 20 i les 23 hores. Els que facin esport podran circular en solitari a les mateixes hores per tot el terme del municipi on resideixen “una única vegada al dia”. Els avis de més de 70 anys i persones dependents tenen una franja de 10 a 12 i de 19 a 20. Els passejos dels nens es restringeixen ara a la franja d’entre les 12 i les 19.

Aquestes franges no s’apliquen als municipis de menys de 5.000 habitants (més del 80% dels de l’Estat), on es pot fer activitat de les 6 del matí a les 12 de la nit.

S’exclouen de totes aquestes activitats les persones que tinguin símptomes o contactes de malalts. Segons Illa les mesures busquen evitar les aglomeracions. Ha recordat que en totes aquestes activitats cal preservar la distància de dos metres.

Illa ha comparegut en roda de premsa després d’una jornada combulsa on el Comitè Tècnic per a la Desescalada -format pels quatre vicepresidents i sis ministres- ha adoptat la decisió d’establir franges horàries per a les sortides amb l’objectiu d’evitar aglomeracions.

El ministre de Sanitat havia de comparèixer a les 11 del matí per explicar aquestes condicions, però La Moncloa ha suspès finalment la roda de premsa i l’ha fixat per a les sis de la tarda. Un horari que finalment tampoc s’ha complert.

Abans d’explicar les condicions de la sortida Illa ha comparegut al Congrés dels Diputats, on ha rebut dures crítiques per part de l’oposició. El ministre ha admès que l’ordre ministerial que ha d’establir aquestes franges encara no estava signada. “Espero fer-ho avui”, ha afirmat.

Segons Illa, l’estat d’alarma a Espanya “ha funcionat” perquè s’ha passat d’un 35% d’increment de contagis el 14 de març a un 6,6% dimecres 29 d’abril. En tot cas ha afirmat que cal actuar amb “molta prudència i cautela” i amb “unitat”, perquè “vam entrar a això junts i en sortirem junts”.

Ha afirmat que el pla de quatre fases que desplega el govern espanyol és “gradual, flexible i asimètric” i ha insistit que la unitat territorial sobre el que s’aplicarà “és el de la província”, tot i que també ha apuntat que el seu executiu pot “avaluar altres opcions”.

 

“Imprescindible” mantenir l’estat d’alarma

El ministre de Sanitat ha argumentat que és “imprescindible” mantenir l’estat d’alarma per a la fase de desescalada i en l’aplicació del pla de transició a la ‘nova normalitat’. Illa ha destacat que Espanya és “un dels primers països a iniciar la desescalada”. “No hi ha un manual d’instruccions”, ha remarcat.
 

Més del 60% de curats

Illa ha destacat que els curats ja representen més del 60% dels contagiats per coronavirus i que s’està “repetint de forma sostinguda” el fet que hi ha més altes que nous positius. El titular de Sanitat ha destacat que des de fa sis setmanes, “cada setmana l’objectiu setmanal s’ha anat complint”. Aquesta setmana, Illa ha celebrat que s’ha assolit tenir un increment mitjà de contagiats de l’1%”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 75 = 79

Últimes notícies