HomeSocietatPatrimoni natural i famílies, protagonistes de la Festa de les Cigonyes i...

Patrimoni natural i famílies, protagonistes de la Festa de les Cigonyes i pilars de futur de la Ribera

Veïns d’arreu de la Ribera d’Ebre, també d’altres pobles propers, van participar ahir a la Festa de les Cigonyes organitzada pel Grup Natura Freixe i l’Ajuntament de Flix, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, per donar a conèixer el patrimoni natural de la comarca als veïns. La cita és una magnífica oportunitat, cada any, de visitar i descobrir la Reserva Natural de Sebes i el Meandre de Flix, on fa més de tres dècades que s’està recuperant i afavorint la biodioversitat d’aquesta zona humida al costat del riu que dóna nom i vertebra la Ribera d’Ebre.

La festa, que enguany ha coincidit amb la celebració de la Cursa de la Cigonyes, obre la Reserva a una jornada pensada per tots els públics, especialment les famílies, amb l’objectiu de promoure la sensibilització i educació ambiental ja des de ben petits. De fet, aquesta jornada solidària amb la natura cada any dona la benvinguda als nadons nascuts, en aquest cas el 2022, amb un diploma, un dels actes de la festa més emotius. “Només estimarem allò que coneguem. I ens hem de creure que la Ribera d’Ebre és un territori magnífic per viure, créixer, fer-se gran”, va dir l’alcalde de Flix, Francesc Barbero, coincidint amb la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, en “l’estima pel nostre territori” i “l’encert d’organitzar actes com la festa de les Cigonyes si volem que els joves i les famílies es plantegin tenir fills i un futur als nostres pobles”. Petits i grans van compartir un matí ple d’activitats, amb jocs gegants, manualitats, música, esport, amb dos itineraris per córrer dins la Reserva Natural de Sebes, tot descobrint el seu entorn: més de 250 hectàrees d’aigües lliures, aiguamolls, bosc de ribera, illes fluvials, galatxos… al costat del riu Ebre.

Sostenibilitat i suport a les famílies, binomi de futur

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va participar enguany a la Festa de les Cigonyes, felicitant el Grup Natura Freixe i a les institucions del territori per una iniciativa “molt inspiradora”, tant per la tasca “excel·lent” que fa aquesta entitat del tercer sector en la preservació del territori, com pel que fa a les polítiques de suport als joves, les famílies i la infància: “Un país que aposta per les famílies amb fills és un país que inverteix en el seu futur”. En aquest sentit, Campuzano va recordar “el potencial enorme” de la Ribera d’Ebre “en un moment com l’actual, de transformació econòmica molt evident”. “La Ribera està davant una gran oportunitat, com un dels motors econòmics del país i de respecte a l’entorn natural”, considera el conseller, ja que “Sostenibilitat i economia són imprescindibles com a factors de progrés i ocupació d’un territori, i més acompanyat del suport a la natalitat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 49 = 50

Últimes notícies