HomeSense categoriaPaüls celebra este cap de setmana la vintena edició de la seua...

Paüls celebra este cap de setmana la vintena edició de la seua tradicional Fira de la Cirera

Paüls celebra este cap de setmana, la setzena edició de la Fira de la Cirera, amb l’objectiu de donar a conèixer l’exquisidesa que li donen al producte unes condicions climatològiques adients i les mans i el saber fer dels seus pagesos, professionals unes vegades, aficionats unes altres, però sempre apassionats per la pagesia.

Durant els dos dies de la Fira, els visitants trobaran un ambient de festa on, a part de conèixer les diferents varietats i degustar tant les cireres com els productes derivats (coques, licors, melmelades…) i altres com oli, ametlles, altres varietats de fruita, etc.,  podram assistir a demostracions de diferents treballs artesanals, exposicions variades (des de miniatures fins a quadres, labors, fotografies, objectes artesanals fets de fusta, etc.) També trobaran menjades populars, dansades de jota, nits de ball i gresca.

La Diputada al Congrés, Norma Pujol i Farré, inagurarà el dissabte a les 11:15 hores de forma oficial la Fira de la Cirera, després de l’esmorzat ofert a tots els col·laboradors i col.laboradores. 

Entre les activitats més destacades, cal fer referència a la ruta de tapes, amb l’oferta d’una tapa i canya pel preu de 2,5 euros. El diumenge per la tarda, entre tots els participants, es sortejarán lots de productes locals. La tapa guanyadora serà escollida pel mateix públic, que podrà votar mitjançant el topòdrom. Un altre dels actes emblemàtics, serà la “Paüls al segle XIII”, la representació teatral de la història de Paüls pel circuit de la fira, que finalitzarà a la plaça Major, i després el dissabte el concert de l’orquestra Juniors al Casal Municipal, ‘especial 60 anys de música’.

El diumenge tambè s’han programat activitats molt tradicionals, com la demostració de munyir cabres i esquilar ovelles, la tirada de pinyol de cirera en boca, el tast de vins al preu de tres euros, la trobada intercomarcal de jotes en la seua vintena edició, i el sorteig entre totes les persones que han comprat cireres durant la fira. El premi equival a 32 kg, 16 caixes de cireres, tantes com edicions porta la fira.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 50 = 56

Últimes notícies