HomeSocietatPolèmica per la cobertura del carril bici a la carretera de la...

Polèmica per la cobertura del carril bici a la carretera de la “vergonya”

La Federació del PSC a les Terres de l’Ebre ha enviat un comunicat en el qual lamenta que el projecte de millora de la carretera de la Ràpita al Trabucador només inclou carril bici en 2,72 km dels 9,8 de traçat, cosa que suposa menys del 30 %. La formació política considera que s’ha de promoure més l’ús de la bicicleta al Delta com a pràctica turística i esportiva, cada cop més demanada, i garantir la seguretat dels usuaris.

El diputat delegat de Carreteres, Miquel Subirats, explica al setmanari l’ebre que des de la Ràpita al Poble Nou s’incorporen itineraris segurs per a ciclistes i vianants en aquells trams en els quals ja hi ha rutes cicloturístiques existents o previstes, com el camí de guarda, concretant que suposa un 33 % del tram que serà amb itinerari segur.

“S’ha fet amb visió de sostenibilitat i de no duplicar esforços. Sabem que s’està treballant per a fer el camí de guarda de la badia dels Alfacs, al qual ja hi haurà un carril bici paral·lel a la carretera, i pensàvem que no tenia sentit que hi haguessen dos carrils bici, un al costat de l’altre”, afirma el diputat delegat.

Així, la via ciclista principal anirà paral·lela a la carretera de la Ràpita al Trabucador, amb enllaços amb altres itineraris cicloturístics que sí que passaran per la nova via de la Diputació. De fet, a Subirats li “sobta molt que el partit dels socialistes, que són aquells que han renunciat a fer el camí de guarda i possibilitar, així, que hi haja un itinerari amb bici de la Ràpita al Poble Nou a través seu, ara demanen a la Diputació que en facen un”.

En la mateixa línia s’ha mostrat l’alcalde d’Amposta i anterior diputat delegat de Carreteres, Adam Tomàs: “Resulta que el PSC renuncia a fer el camí de guarda de la Ràpita a Poble Nou del Delta, amb el qual l’Estat ens va fer gastar centenars de milers d’euros, als ajuntaments d’Amposta i la Ràpita, per a expropiar finques”; i finalitza dient que “el PSC va portar carreteres, la legislatura passada, i no va fer res per a tirar endavant este projecte”. I és que la Generalitat ja està treballant en un projecte amb pressupost d’uns 14 milions d’euros per a executar una via ciclista al camí de guarda davant la manca de voluntat del Govern de l’Estat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies