Polítiques de canvi

Recorda a tothom que estem aquí per guanyar!!

Amb aquesta frase finalitza el missatge que Oriol Junqueras em va enviar el dia 17 de juliol de 2020, on em feia saber, il·lusionat, que seria el primer dia que no dormiria a la presó i ens donava les gràcies per tot.

Analitzant aquest «estem aquí per guanyar» i coneixent el tarannà d’Oriol, no es refereix solament a Esquerra Republicana de Catalunya, va més enllà. És un «estem aquí per guanyar» com a País, com a República Catalana, i no entesa solament des del punt de vista de model de govern, sense una monarquia corrupta que t’has de tragar «si o si», sense possibilitat d’escollir-la o acabar amb la seva saga, almenys, en un procés electoral.

És un «estem aquí per guanyar» per poder fer les polítiques que molts ajuntaments republicans ja hem engegat i que estan canviant la nostra societat caminant cap ser més sostenibles, més eficients, més responsables socialment, amb més igualtat, en definitiva, més republicans.

«Estem aquí per guanyar» un país amb polítiques d’igualtat que han pegat la volta a les dades històriques on els llocs de decisió i de lideratge estaven majoritàriament ocupats per homes. Avui tenim una Presidenta de la Federació de Municipis, una Presidenta de la Diputació de Tarragona, més diputades, més senadores i dones governant que mai, i en l’àmbit local 1.384 regidores i 84 alcaldesses que treballen al servei dels seus municipis.

«Estem aquí per guanyar» un país on la societat del benestar sigui troncal, amb polítiques socials inclusives i actives, polítiques tant importants com les d’habitatge que volen situar a nivells europeus la protecció de famílies i el foment de l’emancipació que ja han iniciat molts ajuntaments Republicans ajudats pel Departament d’Economia de la Generalitat, amb el Vicepresident Pere Aragonès, amb línies de crèdits per fomentar l’habitatge públic i social. «Estem aquí per guanyar» un país on no hi hagi pisos buits i gent sense poder accedir a un habitatge digne. Municipis republicans com el d’Amposta que ha passat de tenir 42 habitatges públics l’any 2015 a 165 el 2020, i segueixen fent polítiques actives en aquest sentit, formant part d’un estat on l’habitatge públic no arriba al 1,2%, lluny de les mitjanes europees del 20%.

En definitiva «estem aquí per guanyar» un nou País malgrat ens posen tots els impediments, perquè estem convençuts que és el millor per als nostres fills i filles. Un País que es creu i que vol treballar  amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’agenda 2030,  i que sabem que només ho podrem fer si guanyem aquest nou País.

Tens raó Oriol, estem aquí per guanyar!!

Adam Tomas
Adam Tomas
Alcalde d'Amposta
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 87

Últimes notícies