HomeCulturaEl cicle Ebre, Art & Patrimoni d’enguany aposta per la creació audiovisual

El cicle Ebre, Art & Patrimoni d’enguany aposta per la creació audiovisual

Fusionar la creació audiovisual amb els espais patrimonials de les Terres de l’Ebre. Esta és l’aposta d’enguany del cicle Ebre, Art & Patrimoni que ha atorgat més protagonisme que mai a la creació audiovisual que han fet tretze artistes per a cada un dels espais patrimonials de les quatre comarques ebrenques. I és que des de fa set anys, el cicle busca anualment una disciplina artística com a eix conductor que ha passat de l’escultura sonora a la creació visual, i que recorre la dansa, la fotografia, la poesia, la il·lustració o la música experimental. Així doncs, els anys parells pren el nom d’Ebre, Art & Patrimoni per la seua vinculació amb les arts més plàstiques, mentre que els imparells porta per nom Ebre, Música & Patrimoni, i pren la música com a element vertebrador. L’edició d’enguany se celebrarà del 7 d’agost al 30 de setembre i integrarà les projeccions amb el programa d’activitats habituals de cada un dels centres que hi participen. La decisió d’optar per la creació audiovisual també ha estat motivada per la voluntat de fer una edició segura i adaptada a les necessitats actuals vinculades a la pandèmia del coronavirus, tot i que la idea inicial partia de les arts visuals matèriques.

“Utilitzem l’art com a mitjà per a proporcionar altres lectures del nostre patrimoni, el que ens regala també l’oportunitat d’obrir els museus i centres d’interpretació a públics més diversos”, explica el director del Museu de les Terres de l’Ebre, Àlex Farnós.

Esta edició d’Ebre, Art & Patrimoni combina jóvens artistes, al costat d’experimentats videocreadors i videocreadores: Alfons Cherta i David Bertomeu, Elisenda Trilla i Guillem Voltas, Eva Mascarell, Jaume Moya i Sefa Villalbí, Júlia Urgell, Laura Lázaro, Lupini & Ratini, Marta Villadrich, Noèlia Domènech, Oriol Gracià, Pau Bertomeu, Priscila Gómez i Feliu Mollà, i Xavier Barberà. Tots ells projectaran les seues creacions al Museu de les Terres de l’Ebre a Amposta, al Museu de Tortosa, el Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana a Santa Bàrbara, el Centre d’Interpretació de la serra del Montsià a Freginals, el Centre d’Interpretació d’Art Rupestre Abrics de l’Ermita a Ulldecona, el Centre d’Interpretació de la Terrissa a la Galera, el Museu de la Mar de l’Ebre a la Ràpita, el Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta a Sant Jaume d’Enveja, el Museu de la Pauma a Mas de Barberans, el Centre d’Interpretació Viure al Poble a Masdenverge i diversos espais del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre.

Així doncs, els museus i centres patrimonials oferiran en els seus espais, durant l’agost i setembre, un programa conjunt que té la voluntat d’apropar el paisatge, la història, les formes de vida i el patrimoni a la ciutadania, creant sinergies de forma transversal per a atraure nous públics i renovar l’oferta conjunta dels museus i equipaments del territori.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 19 = 23

Últimes notícies