HomeSocietatL’Ampolla comença a elaborar la seva planificació energètica per a reduir el...

L’Ampolla comença a elaborar la seva planificació energètica per a reduir el canvi climàtic i millorar la seva resiliència

L’AMPOLLA // L’Ajuntament de l’Ampolla està treballant en l’elaboració d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) que serà l’eina que guiarà el municipi per arribar al 2030 amb un 40% menys de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) respecte al 2005, i que li permetrà estar més ben preparat davant els efectes del canvi climàtic.

El PAESC és un dels elements fonamentals per aconseguir els objectius que marca el Pacte d’Alcaldes, iniciativa de la Comissió Europea que impulsa la lluita contra el canvi climàtic a nivell local i al qual l’Ajuntament de l’Ampolla va adherir-s’hi de manera voluntària el dia 20 de desembre de 2018.

Procés d’elaboració del PAESC

El procés, que es realitzarà en diferents fases, es va iniciar el passat 22 de juliol amb la reunió dels representants del municipi juntament amb els representants de la Diputació de Tarragona i l’equip que donarà assistència tècnica als municipis.

La primera fase consistirà en l’elaboració d’un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de GEH associades als principals sectors d’activitat, i en la realització d’avaluacions energètiques a diversos equipaments municipals, així com una anàlisi de la vulnerabilitat del municipi davant els efectes del canvi climàtic.

Aquesta fase serveix per analitzar la situació actual del municipi i definir l’estratègia d’actuació per reduir les emissions de GEH i millorar la seva resiliència, entesa com la capacitat d’adaptar-se als efectes del canvi climàtic.

Amb els resultats d’aquesta primera fase, es definiran accions tant en l’àmbit municipal com del mateix Ajuntament per actuar en camps tan diversos com ara el foment de la mobilitat sostenible, l’estalvi energètic en les llars i en l’enllumenat públic i l’aplicació de mesures de millora energètica als edificis de titularitat municipal, entre altres mesures.

Un aspecte important en el procés de definició de les accions del PAESC serà la participació dels diferents actors locals, per això, s’incorporarà un procés de participació i comunicació tant en l’àmbit del mateix Ajuntament com de la ciutadania en general.

El Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia

El Pacte d’Alcaldes és un mecanisme per implicar a totes les administracions locals europees en l’adopció de mesures en matèria d’estalvi energètic i energies renovables. Els ajuntaments signants assumeixen el compromís de reduir en més d’un 40% les seves emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) l’any 2030 respecte a l’any 2005, a través d’augmentar la seva eficiència energètica i incrementar l’energia provinent de fonts renovables. Alhora, també assoleixen el compromís de millorar la seva capacitat de reacció i adaptació enfront dels efectes del canvi climàtic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

33 + = 37

Últimes notícies