HomeTurismePresenten a Mas de Barberans el projecte “Rutes Artesanes de Catalunya” per...

Presenten a Mas de Barberans el projecte “Rutes Artesanes de Catalunya” per impulsar el turisme artesà

La directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, Agnès Russiñol i Amat, acompanyada del responsable de l’Àrea d’artesania del CCAM, Xavier Villas Balasch, ha presentat aquest dijous el projecte “Rutes Artesanes de Catalunya” al Museu de la Pauma de Mas de Barberans. Aquesta iniciativa té per objectiu promocionar l’artesania, la cultura i el turisme a través de 8 rutes que uneixen els actius i els recursos artesans que Catalunya té a tot el territori.

El projecte consta d’una guia digital, un distintiu identificatiu de les Rutes Artesanes i una campanya de difusió. A més, és una plataforma de foment de l’artesania vinculada al turisme sostenible, de proximitat, cultural i experiencial. La guia digital es recull en el web rutesartesanes.com i inclou actualment 8 itineraris que cobreixen zones geogràfiques com les comarques de Terres de l’Ebre, Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Barcelona Ciutat o les comarques de Girona. Són rutes on es poden descobrir museus, centres d’interpretació i tallers vinculats a l’artesania, itineraris també per gaudir del paisatge, la natura i de la gastronomia de Catalunya, i activitats artesanals, lúdiques i esportives pròpies de cada territori.

Per a la campanya de difusió, Artesania Catalunya, ha impulsat la producció d’una col·lecció de documentals audiovisuals per cadascun dels itineraris que es poden veure a la plataforma TV3 a la carta. En l’acte de presentació, la directora Agnès Russiñol ha presentat la guia digital del projecte, l’itinerari i el documental dedicat al territori de les Terres de l’Ebre. Aquesta ruta explora el barri artesà terrissaire del Raval dels Canterers, a Miravet, i el Parc Natural dels Ports. Proposa visitar el Museu de la Pauma de Mas de Barberans, el poble terrisser de La Galera i l’epicentre dels artesans de la fusta de la Sènia per arribar fins a La Ràpita amb els artesans i artesanes de les arts de la pesca i explorar les barraques tradicionals que hi ha al Delta.

La directora del CCAM ha animat els artesans i artesanes del territori “a adherir-se a aquest projecte, a visibilitzar els seus tallers i activitats a la guia”, i ha ressaltat que “aquesta és una plataforma que posem a l’abast del sector artesanal per donar a conèixer la riquesa del patrimoni artesà, promocionar-lo i connectar-lo a l’oferta turística de Catalunya”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 25

Últimes notícies