HomeSalutPrimers ingressats per coronavirus als hospitals de Jesús i Amposta

Primers ingressats per coronavirus als hospitals de Jesús i Amposta

L’Hospital Comarcal d’Amposta i l’Hospital de la Santa Creu de Jesús han estrenat en els darrers dies la llista d’hospitalitzacions per coronavirus. El Pla de Contingència presentat esta setmana per la Regió Sanitària de l’ICS a les Terres de l’Ebre preveu en estos dos centres admetre o derivar pacients amb Covid-19 intermedis, és a dir, que no necessiten respiradors encara que puguen estar més o menys greus però tampoc poden estar als seus domicilis. La mateixa tipologia de pacients també està prevista a l’Hospital Comarcal de Móra.

A Jesús, fins avui al matí s’havien registrat els dos primers ingressos -un dels quals, procedents de Deltebre- per coronavirus. Els dos pacients infectats han quedat hospitalitzats en una ala de la segona planta de l’hospital habilitada expressament, amb una cinquantena de llits i amb un equip de professionals sanitaris que atendran esta unitat excepcional de forma exclusiva, amb accés i circuits diferents als que utilitza la resta de personal del sociosanitari -de titularitat i gestió a càrrec de l’Ajuntament de Tortosa-, segons han explicat diferents fonts de la plantilla de l’hospital. L’esmentat Pla de Contingència reserva per a Jesús “l’atenció intermèdia per a casos de Covid-19 de qualsevol edat, tot i que prioritàriament gent gran fràgils”. És a dir, pacients “amb perfil sociosanitari”, segons admeten fonts de Salut. Val a dir que, segons confirmava avui a este periòdic la directora dels Serveis d’Afers Socials i Família a les Terres de l’Ebre, Rosana Fatsini, encara no s’ha confirmat cap positiu a cap residència de gent gran de les comarques ebrenques.

A Amposta, que segons el Pla de Contingència assumix l’atenció intermèdia a casos de Covid-19 aguts i de baixa complexitat, també hi ha hagut si més no una primera hospitalització per Covid-19. Els casos greus que requerixen cures intensives són derivats en qualsevol cas, siga quina siga l’edat del pacient i des de qualsevol centre mèdic de les Terres de l’Ebre, a l’Hospital Verge de la Cinta, i si és necessari a altres centres de Catalunya. De fet, dos dels pacients amb coronavirus d’Amposta estaven si més no fins ahir ingressats a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies